GORANE, DOBRI ČOVEČE! Rađa zanemeo od bola zbog iznenadne smrti saigrača

Novosti online

20. 12. 2021. u 14:33

DINO Rađa je bio jedan od onih kojima je Goran Sobin bio više od saigrača.

ГОРАНЕ, ДОБРИ ЧОВЕЧЕ! Рађа занемео од бола због изненадне смрти саиграча

Foto arhiva VN

Mnogo vremena su proveli zajedno kako u dresu Jugoplastike, tako i izvan terena, pa ne čudi što je Rađu duboko potresla Sobinova smrt.

- Nemojte mi ništa govoriti. Ne mogu da dođem  sebi. Jutros kad sam se probudio mobilni je krenuo da mi zvoni,150 poziva i poruka. Bio mi je kao stariji brat. Goran je bio lik koji ni mrava ne bi zgazio. Njemu je samo bilo da ide da lovi ribu, da se bavi svojim kokoškama, svojim krompirima, maslinovim uljem. Pravio je i svoje vino. Živeo je zdravo celi život i sad se dogodi ovako nešto. U šoku sam - rekao je Rađa za "Indeks.hr".

Sobin nikad nije bio zvezda, za razliku od Rađe ili Kukoča, ali bio je jedan od najvažnijih karika u savršenom mehanizmu Božidara Maljkovića. Jugoplastika je tada harala Evropom, a Goran je bio jedan od najvažnijih igrača splitske ekipe.

- Bio je zahvalan igrač. Nije možda bio talent kao Toni ili ja, ali bio je jak, nije se plašio nikoga. Imao je neverovatan uticaj na svlačionicu. Bio je jedan najboljih ljudi koje sam ikad upoznao. Toliko pošten, neiskvaren, iskren, dobar... Kao klinac, a Goran je bio četiri godine stariji od mene, došao sam na njegovo mesto. Mogao sam da očekujem svašta, da će biti ljut, da ću imati problema, ali dogodilo se sasvim suprotno. Prvi mi je čuvao leđa. Upravo je on čuvao najveće i najteže centre i zveri kao što su bili Noris i Megi. Baš zato da meni kao klincu bude lakše. Bio je zadužen za prljave poslove i odrađivao ih je savršeno. Izgledao je šlampavo, ali je bio strašan igrač. Znao je postići i preko 20, a opet, bilo je dana kad bi imao četiri poena i opet bi bio najbolji igrač na terenu. Imao je odraz od valjda 2,5 centimetra, ali se fantastično postavljao. Znao je igrati košarku - za kraj je rekao tužni Rađa.

Foto arhiva VN

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)