DA LI JE VREME ZA POVRATAK U SRBIJU? Raduljica završio sa Južnom Korejom, postao je slobodan igrač

Novosti online

12. 12. 2021. u 10:37

SRPSKI košarkaš Miroslav Raduljica slobodan je u izboru nove sredine, pošto više nije član Gojan Orijonsa iz Južne Koreje.

ДА ЛИ ЈЕ ВРЕМЕ ЗА ПОВРАТАК У СРБИЈУ? Радуљица завршио са Јужном Корејом, постао је слободан играч

Foto: Nebojsa Parausic

Iskusni centar je u tamošnjem šampionatu prosečno beležio 8,6 poena i 5,3 skokova po meču. Usled slabijih partija Orions mu je već našao zamenu u vidu bivšeg centra Golden Stejta, Markusa Diksona.

Ostaje da se vidi da li je ovo idealna prilika da se 33-godišnjak vrati u Srbiju. Raduljica je u sezoni 2011/2012 nastupao za Partizan. Poznato je da crno-beli od početka sezone traže peticu, pošto je jedini igrač na toj poziciji mladi Balša Koprivica.

Osim za Partizan i Gojan srpski igrač je u bogatoj karijeri nastupao za FMP, Borac, Olimpiju iz Milana, Panatinaikos, Efes, Minesotu, Milvoki...

Raduljica je sa reprezentacijom ostvario brojne uspehe. Osvojio je tri srebrne medalje, na EP 2009. godine u Poljskoj, SP 2014. u Španiji i Olimpijskim igrama 2016. godine u Brazilu. Kao član univerzitetske reprezentacije osvojio je zlato na Univerzijadi 2009. godine, kao i tri zlata sa mlađim kategorijama – dva puta je pokorio Evropu sa svojim vršnjacima, dok je jednom bio i prvak sveta.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije