PARTIZAN DOVEO BIVŠEG ASA ZVEZDE: Žoc u reketu ima novo moćno oružje

Novosti online

20. 12. 2021. u 11:36

PARTIZAN jača svoje redove pred nastavak košarkaške sezone.

ПАРТИЗАН ДОВЕО БИВШЕГ АСА ЗВЕЗДЕ: Жоц у рекету има ново моћно оружје

FOTO: N. Paraušić

Matijas Lesor, doskorašnji centar Makabija i reprezentativac Francuske, potpisao je ugovor sa crno-belima do kraja sezone 2021/2022, saopštio je klub iz Humske.


Pomenuti 26-godišnji Francuz visok je 206 centimetara, a na NBA draftu 2017. izabran je od strane Filadelfije kao 50. pik. 

U sezoni za nama Matijas Lesor je sa ekipom Monaka osvojio Evrokup.

Na Svetskom prvenstvu u Kini 2019. Lesor je sa reprezentacijom Francuske osvojio bronzanu medalju.

Francuski centar se tako posle tri godine vraća u Beograd, jer je tokom sezone 2017/2018. igrao za Zvezdu, s kojom je osvojio srpsku titulu, ali su crveno-beli ostali bez jadranske krune u finalu s Budućnosti. Baš Lesor je tada izrastao u tragičara na trećem meču, kada je mogao "iz odbojke" da donese pobedu Beograđanima, ali je promašio koš rivala:

Posle Zvezde je otišao u Malagu, onda u Bajern, a prethodne sezone bio je jedan od glavnih nosilaca Monaka u istorijskoj sezoni kneževskog kluba koji je osvojio Evrokup i plasirao se prvi put u Evroligu.

Prosečno je beležio 12,5 poena i šest skokova po utakmici. Posebno se istakao u četvrtfinalu Evrokupa protiv ekipe Budućnosti, kada je proglašen i za MVP te runde takmičenja.

Tokom dva meseca provedenih u Makabiju odigrao je pet evroligaških utakmica, s prosekom od 7,4 poena, 3,4 skoka i 0,6 asistencija. Najbolju partiju prikazao je protiv kluba u kome je nekada igrao - Crvene zvezde. Crveno-belima je ubacio 16 poena, uz to četiri uhvaćene lopte i dve asistencije.

Bonus video: Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimiljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima