JOKIĆ OPET POVREĐEN: Seriji pehova za Denver Nagetse nema kraja

D. N.

08. 12. 2021. u 15:59 >> 23:00

DENVERU baš ne ide idealno na početku nove sezone, pobeda je i dalje manje nego poraza, a više od toga brine prava bolnica u redovima tima iz Kolorada.

ЈОКИЋ ОПЕТ ПОВРЕЂЕН: Серији пехова за Денвер Нагетсе нема краја

Tanjug/AP

Nikola Jokić je nedavno propustio četiri meča zbog povrede zgloba desne šake, a sada se ponovo našao na klupskoj listi povređenih.

Naime, pred gostovanje Nju Orleans Pelikansima, za Jokića je navedeno da ima "kontuziju desne podlaktice".

Tome je dodato i da je njegov nastup na pomenutom meču "verovatan", ne i 100 odsto siguran.

Nešto kasnije, klub iz Kolarada je saopštio da zdravstvene probleme, nevezane za koronavirus, ima još jedan starter, Vil Barton, čiji je nastup na meču sa Pelikanima opisan komentarom "pod znakom pitanja".

Pored ove dve loše vesti, navijači Nagetsa su dočekali i dve dobre. Jer, za razliku od Majkla Portera i Pi-Džej Dozijera za koje je sezona prerano završena, odnosno Džamala Mareja koji se još oporavlja od prošlosezonske teške povrede ligamenata kolena, dvojica igrača su dobila "zeleno svetlo" da igraju u Nju Orleansu.

U pitanju su sjajni novajlija "Bouns" Hajland i Bol Bol, koji su minulih dana bili u tzv. "Kovid-protokolu", ali sada mogu da se priključe timskim aktivnostima.

Za razliku od njih, rezervni plejmejker Ostin Rivers i dalje je u takvom protokolu i do daljnjeg ne može da igra mečeve.

Skrhani povredama i zdravstvenim tegobama, Denver Nagetsi sa učinkom 11-12 zauzimaju tek osmo mesto u Zapadnoj konferenciji, a naizgled dobra stvar je što pri kraju naporne, sedmodelne turneje, igraju sa poslednjim timom "Zapada", Pelikanima koji su na 7-19.

Međutim, Jokić i saigrači su izgubili osam od poslednjih deset utakmica, a Nju Orleans dobio četiri od poslednjih sedam i to uz prilično zapažene partije Brendona Ingrama, Jonasa Valančijunasa, dvojice najboljih strelaca (22,9 i 18,5 poena po meču) ali i Vilija Hernangomeza.

Ovaj meč je na programu u četvrtak od dva sata iza ponoći po srednjeevropskom vremenu, a potom će Denver dvaput nastupiti na terenu Sparsa, u San Antoniju.

Bonus video: Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024