RODŽEROVI NAVIJAČI U SUZAMA: Đoković ne mora da brine o Federeru

Novosti online

08. 12. 2021. u 15:34

RODžER Federer je zaista bio najbolji teniser na svetu, nedodirljiv, neponovljiv, ali njegovi navijači danas tuguju. Ne samo zato što su mnogi rekordi Švajcarca sada u rukama Novaka Đokovića.

РОЏЕРОВИ НАВИЈАЧИ У СУЗАМА: Ђоковић не мора да брине о Федереру

Foto: D. Dozet, Tanjug/AP

Naime, danas je postalo poznato da Federer "neće na crtu" Noletu na Australijan openu.

Na listi prijavljenih igrača za prvi grend slem u 2022. nalazi se Novak Đoković, ali najčuvenijeg švajcarskog tenisera nema. 

Federer je, podsetimo, napravio dve duge pauze u poslednjih godinu i po. Usled operacije kolena igrao je samo 13 puta u 2021. (i pobedio samo u devet navrata), pa su se njegovi navijači nadali da će pauza koju je započeo posle Vimbldona biti okončana s krajem ove godine.

Rodžer Federer - FOTO: AP/Tanjug/Andy Brownbill

Međutim, Rodžera neće biti ni u Melburnu, što bi moglo da bude naznaka da 40-godišnjak nije uspeo da se oporavi kao što se nadao, iako je s vremena na vreme obaveštavao javnost "da je vrlo zadovoljan napretkom na treninzima".

Ivan Ljubičić, Federerov trener, a i sam svojevremeno vrhunski as (bio je i treći na ATP listi), nedavno je istakao da je "uveren da Federer ne razmišlja o završetku karijere".

- Razgovarali smo i mogu da garantujem da želi da se vrati tenisu. Kada odluči da prestane, povući će se, ali mislim da se to neće desiti odjednom - rekao je Ljubičić pre tri sedmice.

Ipak, vreme prolazi, a Federera nema na terenima, pa nema...

Ako je za utehu njegovim navijačima, dva rekorda je Federer ipak sačuvao pred ovogodišnjim naletom Đokovića.

Trojica otpala

Na prvoj listi prijavljenih za Australijan open 2022, na kome Novak Đoković brani tri uzastopne titule, nema trojice igrača iz Top 100 ATP liste. Pored Federera, odsustvovaće i njegov sunarodnik Stan Vavrinka, kao i Argentinac Gvido Pelja.

Umesto njih, listi su priključeni Denis Kudla (SAD), Felisijano Lopez (Španija) i Sem Kveri (SAD). Ako još neko odustane, "prvi ispod crte" je Aljaž Bedene (Slovenija).

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Rud prestigao Sinera (VIDEO)