JOKIĆ BEZ GLEDANJA ZADIVIO NJUJORK: Kad igra Nikola, igra (se) i Denver (VIDEO)

Novosti online

04. 12. 2021. u 21:14

NIKOLA Jokić je vodio Denver Nagetse do još jednog trijumfa.

ЈОКИЋ БЕЗ ГЛЕДАЊА ЗАДИВИО ЊУЈОРК: Кад игра Никола, игра (се) и Денвер (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Ekipa iz Kolorada je, posle šest poraza u nizu (četiri dok je Srbin pauzirao zbog povrede zgloba šake) ostvario drugu uzastopnu na gostovanjima, i to protiv Njujorka od 113:99.

Već u prvoj četvrtini MVP je pokazao koliko je motivisan da briljira u najpoznatijoj hali, a u Medison Skver Gardenu je u za uvodnih deset minuta već stigao do deset poena, šest skokova i jedne asistencije. I to kakve.

Bilo je to bez gledanja ka Aronu Gordonu, koga je lukavo proigrao, a odbrana zbunjenih Niksa ništa nije mogla da uradi:

Do poluvremena je Jokić dogurao do učinka od 17 poena, sedam skokova i tri asistencije, šutirajući pritom 8/12, od čega su tri promašaja bila sa distance (od četiri upućena).

Međutim, posebno su impresivni bili rezervisti Nagetsa, koji su se najviše i pobrinuli da prednost posle dve deonice bude 49:60, a naročito se istakao Zik Nađi sa 16 poena za 13 minuta nastupa, te dobrom odbranom novajlija Dejvon Rid, Fakundo Kampaco i Džamajkl Grin.

U drugom poluvremenu razlika tima iz Kolorada je rasla i pitanje pobednika se nijednog momenta nije dovodila u pitanje, a Jokić je nastavio tamo gde je stao u prvom delu susreta.

Srbin je ponovo dodavao bez gledanja:

Upravo je Jokić bio taj koji je po ko zna koji put povukao Denver ka pobedi. Upisao je novi dabl-dabl, a meč je okončao sa 32 poena, 11 skokova i pet asistencija za samo 27 minuta u igri. Njega je u trijumfu pratio Zik Nađi koji je postigao 21 poen, krilo koje je tako stiglo do ličnog NBA rekorda. Kod Niksa najviše se istakao Džulijus Rendl sa 24 poena, dok je Evan Furnije ubacio 15.

Nagetse je, pored Jokićeve i Nađijeve igre, naročito mogao da raduje i nastup novopridošlog pojačanja: Dejvon Rid je zablistao i u napadu, a naročito u odbrani.

Denver je sada na učinku 11-11 i zauzima sedmo mesto u Zapadnoj konferenciji, dok Njujork ima isti broj pobeda, ali jedan poraz više i 11. je na Istoku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri