FUDBALSKI BUM: Dušan Vlahović šokantno "menja pravac" i ide gde je malo ko očekivao

D. N.

04. 12. 2021. u 21:30

DUŠAN Vlahović je pred rastankom sa sadašnjim klubom, a Fiorentina izgleda da više i ne pokušava nešto previše snažno da ga zadrži u svojim redovima.

ФУДБАЛСКИ БУМ: Душан Влаховић шокантно мења правац и иде где је мало ко очекивао

Tanjug/AP

Tome u prilog idu i najnovije informacije koje je o našem mladom golgeteru objaila italijanska "Republika".

Ali, krenimo najpre redom.

Pomenuti 21-godišnjak je oduševio Evropu svojim napadačkim sposobnostima, pokazivao ih je i u dresu Fiorentine, s kojom ne želi da produži saradnju koja je predviđena da traje još godinu i po dana, ali i u dresu Srbije, s kojom je izborio direktan plasman na Svetsko prvenstvo koje će se u Kataru održati 2022. godine.

Činjenica da je, bar za sada, prilično uporan u stavu da ne želi da novi ugovor s "violom", ali i da je pritom krajnje profesionalno posvećen svojim klupskim obavezama o čemu svedoče istinske Vlahovićeve bravure, dovela je do toga da ga traže mnogi velikani evropskog fudbala.

Pominjali su se još letos Totenhem i madridski Atletiko, potom su u prvi plan redom izbijali Juventus, pa Pari Sen Žermen, da bi pre desetak dana engleski "Dejli mejl" javio da Mančester junajted želi da dovede Dušana Vlahovića, ali...

Dušan Vlahović - Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

 

Izgleda da će naš reprezentativac otići u Premijer ligu, ali ne u tabor Junajteda.

Vlahović je, još ranije, odbio da u elitnom engleskom takmičenju igra za Arsenal, ali  italijanska "Republika" sada javlja da ga veoma jako u Mančester sitiju želi menadžer "građana" Pep Gvardiola.

I ne samo to.

Navodno, čuveni stručnjak očekuje da se srpski golgeter što pre pridruži ekipi Sitija, dakle već u januaru, a da bi do transfera došlo u zimskom prelaznom roku, potrebno je ispuniti finansijske želje kluba iz Firence.

A Fiorentina, prema pisanju "Republike", preko svog predsednika Roka Komisoa traži isplatu 50 miliona evra da bi se s Vlahovićem raskinuo sadašnji ugovor.

Zašto "samo toliko" novca za Vlahovića?

Ta suma je manja od one koja se ranije pominjala (najčešće je to bilo u rasponu od 60 do 70 miliona, mada su pojedini engleski mediji "dostizali" i 80 miliona), a italijanski list tvrdi da Komiso ovoliko i to sada traži iz dva razloga:

  • jedan je da bi se zaradilo dok vlada pomama za Vlahovićem, za koju se, kao i za sve druge na fudbalskoj pijaci, nikada ne zna sa sigurnošću koliko će trajati;
  • a drugi razlog je što on želi da nešto "pokloni" treneru i navijačima.Ti pokloni su napadač Sasuola Đanluiđi Skamaka i njegov kolega, italijanski reprezentativac Domeniko Berardi, pa bi za njih novac mogao da se lakše skupi ako se Dušan Vlahović proda, "kad već ne želi da produžava saradnju".

Podsetimo, Dušan Vlahović je rođen 29. januara 2000. u Beogradu, ponikao je u Partizanu, iz kog je 1. jula 2018. prešao u Fiorentinu kada je njegova tržišna vrednost bila procenjena na milion evra, ali je klub iz Firence platio dvostruko više, da bi obezbedio potpis supertalentovanog napadača kog su hteli i drugi klubovi. 

Sada je on višestruko skuplji, a tome su doprinele i fantastične igre u Italiji, gde je nedavno Vlahović oborio "neoborivi rekord", ali i u reprezentaciji Srbije, u čijoj je omladinskoj selekciji šest puta bio strelac na 11 utakmica, dok je u "A" timu "orlova" dao sedam golova na 14 mečeva.

BONUS VIDEO: Slobodni asovi - transferi ovih igrača bi od januara mogli da promene fudbal

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista