DŽABAROV SIN UBO KOMŠIJU U POTILJAK: Sin košarkaške legende osuđen na sedam meseci zatvora, tužilaštvo tražilo 12 puta veću kaznu

Novosti online

11. 11. 2021. u 16:38

SIN legendarnog košarkaša Karima Abdula Džabara, Adam Abdul Džabar, osuđen je na šest meseci zatvora zbog toga što je komšiju ubo lovačkim nožem posle svađe oko kanti za đubre?!

ЏАБАРОВ СИН УБО КОМШИЈУ У ПОТИЉАК: Син кошаркашке легенде осуђен на седам месеци затвора, тужилаштво тражило 12 пута већу казну

FOTO: AP

Abdul Džabar i njegov komšija dele prilazni put do svojih kuća. Adam je 60-godišnjeg komšiju ubo nekoliko puta u glavu posle svađe oko iznošenja smeća.

Adam je priznao krivicu po tri tačke optužnice - napad smrtonosnim oružjem, nošenje bodeža i nanošenje teških telesnih povreda. Odluka da li će 29-godišnji sin legende Lejkersa i Milvokija kaznu odslužiti u zatvoru ili u kućnom pritvoru biće doneta sedmog januara.

Tužilaštvo okruga Oranž je tražilo sedam godina kazne i žalili su se na presudu.

- Ovako blaga kazna je apsolutni pobačaj pravde. Ovaj čovek je umalo iskrvario pred vratima Hitne pomoći, nakon što je izboden toliko nasilno da mu je lobanja slomljena. Verujemo da je ovo obezvređivanje ljudskog života zbog spora u vezi s kantama za smeće toliko užasno da je opravdalo zatvorsku kaznu - rekao je okružni tužilac Tod Spicer.

Adam Abdul Džabar se pojavio u dve epizode američkog sitkoma "Puna kuća" u kojima je učestvovao pored svog oca Karima.

Karim Abdul Džabar je jedan od najboljih košarkaša svih vremena. Rekorder je NBa lige sa šest MVP nagrada, a isto toliko puta je bio i šampion najjače košarkaške lige sveta. Čak 19 puta bio je učesnik Ol stars utakmica a 15 puta biran je u idealni tim lige.

BONUS VIDEO - Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna