RED SVAĐE, RED MAGIJE: Nikola Jokić i Denver razneli Bobijev i Dončićev Dalas (VIDEO)

D. N.

30. 10. 2021. u 07:22

NIKOLA Jokić je prethodni meč Denvera prevremeno napustio zbog povrede, ali nije pravio takmičarsku pauzu: NBA opet uživa u njegovim bravurama, a to su na svojoj koži osetili Boban Marjanović, Luka Dončić i ostatak Dalas Maveriksa.

РЕД СВАЂЕ, РЕД МАГИЈЕ: Никола Јокић и Денвер разнели Бобијев и Дончићев Далас (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Jokić se povredio ove sedmice u duelu sa trostrukim najboljim defanzivcem lige, Rudijem Goberom, propustio je i poslednji trening ekipe iz Kolorada, ali to je bilo iz predostrožnosti.

Sudar kolenima sa velikim rivalom iz Francuske, srećom, nije doveo do nekog oštećenja kosti ili tkiva koje bi zahtevalo duže odsustvo, pa je as iz Srbije zaigrao u dresu Nagetsa minule noći i dirigovao spektakularnom pobedom od 106:75.

Iako je Nikola Jokić na terenu proveo skromnih 25 minuta, dok je on igrao Denver je dao čak 26 poena više nego što je primio. MVP lige je meč okončao sa 11 poena (šut za dva 4/6, za tri 1/3), ali i sa čak 16 skokova, osam asistencija i jednom osvojenom loptom. Naravno, sve to uz njemu znane bravure, ali ne samo u napadu, već i u odbrani:

Jokić, zbog ogromnog vođstva, nije ni morao da igra u četvrtoj četvrtini, što je najviše obradovalo njegovog trenera, Majka Melouna, ali košarkaška lekcija gostima koji su svedeni na ispod 30% uspešnosti šuta (29,5% usled 23/78 iz igre) nije bila jedina zanimljiva stvar tokom ovog susreta.

Naime, iako rivalitet Nagetsa sa Dalas Maveriksima nije baš kao sa nekim drugim timovima, tim pre što su vodeći igrači - veliki prijatelji, bilo da se radi o Jokiću i Luki Dončiću...

... bilo o drugovima iz srpske košarke, Nikoli i Bobanu Marjanoviću...

... a ne treba zaboraviti ni da su Dončić i Jokićev saigrač Vlatko Čančar saigrači u reprezentaciji Slovenije, te da je Luka igrao sa Denverovim rezervnim plejmejkerom Fakundom Kampacom u Real Madridu - nervoze je, ipak, bilo.

Naravno, kako to najčešće biva, zbog kriterijuma suđenja koji Nikola Jokić ima u NBA iako je zvanično najkorisniji igrač lige.

Centar Denvera je zamerao arbitrima i kada bi mu "svirali" prekršaj u odbrani za koji je bio ubeđan da ga nije napravio, ali i kada bi mu to radili dok se u napadu borio za loptu...

Kratkotrajne rasprave sa sudijama, međutim, nisu umanjile učinak srpskog asa, za kog rivali iz Teksasa uopšte nisu imali rešenja:

U pobedničkoj ekipi istakli su se i Vil Barton sa 17 poena, šest asistencija i pet skokova, iskusni rezervista Džef Grin sa 14 poena, dok je Monte Moris, glavni organizator igre u odsustvu povređenog Džamala Mareja, "napravio" +32 dok je igrao 23 minuta (ubacio je, pritom, osam poena, uz tri asistencije).

Na radost navijača Denvera, trener Meloun je ubacio u igru i početnika "Bounsa" Hajlanda, koji je u svom drugom NBA meču davao trojke sa velike distance, a ovoga puta stigao do šest poena.

Luka Dončić je dobrom odbranom Nagetsa sveden na šut 5/18 iz igre, pa je utakmicu završio sa 16 poena, šet skokova, četiri asistencije i po dve "krađe" i izgubljene lopte, a Boban Marjanović je ušao samo na tri minuta, ali je za to vreme Denver dao devet poena više nego što je primio. Srpski gorostas je stigao da postigne samo jedan poen, naravno s linije penala, a promašio je jedini šut iz igre.

Svoje naredne utakmice Denver i Dalas igraju već u nedelju: dva sata iza ponoći Nagetsi gostuju Minesoti, a nešto duži odmor imaju Maveriksi, koji će u 20.30 po srednjeevrskom vremenu ugostiti Sakramento Kingse.

NBA rezultati

Denver - Dalas 106:75

Toronto - Orlando 110:109

Majami - Šarlot 114:99

Bruklin - Indijana 105:98

Nju Orleans - Sakramento 109:113

Portland - LA Klipers 111:92

LA Lejkers - Klivlend 113:101

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!