SAMO MU JE TO TREBALO: Aleksej Pokuševski u "nebranom grožđu" posle najnovije NBA partije (VIDEO)

Novosti online

25. 10. 2021. u 08:08

ALEKSEJ Pokuševski je sigurno zamišljao lepši početak nove NBA sezone od onog koji ga je zadesio.

САМО МУ ЈЕ ТО ТРЕБАЛО: Алексеј Покушевски у небраном грожђу после најновије НБА партије (ВИДЕО)

Foto: AP

Em je naš talentovani košarkaš doživeo novi poraz sa Oklahomom, i to u prvom nastupu pred publikom u dvorani Tandera - 103:115 od Filadelfije, em je vrlo malo igrao, em trener razmišlja da ga, s još nekim igračima, pošalje u Razvojnu ligu.

Naime, u pomenutom porazu srpski igrač je dobio samo šest minuta šanse, što je pokrenulo i neka pitanja za stratega Majka Dejgnolta posle meča, jer se sa 15, odnosno nepunih 17 minuta u prethodnim mečevima, minutaža naglo smanjila za "Pokua".

I, nakon što je Pokuševski ubacio Filadelfiji četiri poena, od čega je jedno bilo zakucavanje...

... a na meču šutirao 2/5, od čega trojke 0/1 i imao po skok, asistenciju i izgubljenu loptu, Dejgnolt je na pitanje o pomenutih šest minuta rekao:

- Nisam ja tom minutažom hteo da pošaljem nekakvu poruku. Prosto, teško je svima dati veliku priliku sada kada su svi u ekipi zdravi, za razliku od prošle sezone, a na sve to, Razvojna liga još nije počela, pa ne možemo ni tamo momke da pošaljemo. Sa Pokuševskim ćemo videti šta će biti, treba biti pametan kada se o njegovim minutima radi - ostao je pomalo tajanstven trener, mada je koji trenutak kasnije nagovestio da bi "nekoliko igrača moglo da ide u ekipu Blua (filijala Tandera u Razvojnoj ligi), što američki mediji tumače i kao najavu sledeće destinacije za našeg košarkaša.

Inače, u porazu od Filadelfije najefikasniji je bio Šai Gildžus-Aleksander sa 29 poena, i to uz osam asistencija i šest skokova, dok je Gidi ubacio 19.

U Seventisiksersima, koji muku muče kako da reše veliki problem sa Benom Simensom, zvezdom koja prosto ne želi da igra za taj klub, povratnik Džoel Embid je postigao 22 poena, Set Kari 28, a najbolji NBA prijatelj Bobija Marjanovića Tobajas Heris 14, uz devet skokova i pet asistencija.

NBA rezultati

Oklahoma Siti - Filadelfija 103:115

Sakramento - Golden Stejt 107:119

Hjuston - Boston 97:107

Njujork - Orlando 104:110

LA Lejkers - Memfis 121:118

Bruklin - Šarlot 95:11

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024