SVE BOLJE SA LUČIĆEM: "I dalje imam probleme sa plućima, još nisam ni blizu prave forme"

V. P.

22. 10. 2021. u 21:30

DOČEKAO je Bajern povratak na teren oporavljenog Vladimira Lučića.

СВЕ БОЉЕ СА ЛУЧИЋЕМ: И даље имам проблеме са плућима, још нисам ни близу праве форме

FOTO: Evroliga

Ujedno je dočekao i prvu pobedu u Evroligi ove sezone nakon četiri poraza, u kojoj je srpski reprezentativac pokazao koliko je nedostajao timu trenera Andree Trinkijerija.

U trijumfu Bavaraca na gostovanju Žalgirisu (75:73), prošlosezonski MVP kandidat već u prvom meču bio je ubedljivo najkorisniji igrač ekipe. Lučić je u igri proveo čak 33 minuta i postigao 17 poena (3/6 za dva, 1/5 za tri, 8/9 slobodna bacanja), uz četiri skoka i tri asistencije.

Statistika ne prikazuje u potpunosti njegov doprinos pobedničkom mentalitetu, sa Lučićem u sastavu Bajern počinje da liči na tim na kojem su prethodne sezone zube lomili skoro svi evropski velikani.

- Kao i mnogi širom sveta, prolazio sam kroz period oporavka od zaraze virusom korona - rekao je Lučić posle meča u Kaunasu.

- I dalje imam određene probleme sa plućima, tako da sa stanovišta kondicije nisam ni blizu prave forme. Pokušavam da pomognem timu, poznajem sistem i trudim se da budem tu za moje saigrače.

Bavarci su na poluvremenu zaostajali 12 poena, ali su u nastavku pronašli recept iz Trinkijerijeve defanzivne kuhinje i pogocima Lučića sa linije slobodnih bacanja ostvarili izuzetno bitnu pobedu za obnovu poljuljanog samopouzdanja. Ognjen Jaramaz je igrao samo četiri i po minuta (dva poena i asistencija).

Šampion Efes još nije došao do svoje igre, ali jeste do prve pobede u sezoni, protiv Uniksa (71:68). Trener Ergin Ataman nije imao na raspolaganju povređene Vasilija Micića, Krunoslava Simona i Džejmsa Andersona, pa je bio primoran da u vatru ubaci novo pojačanje Elajdžu Brajanta. Doskorašnji igrač Milvokija praktično je iz aviona istrčao na parket i sa 14 poena bio značajan faktor u prekidu evroligaškog posta Efesa. Filip Petrušev nije ni mogao da bude faktor jer je na terenu proveo svega tri minuta - dva poena (šut 1/3).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri