KALINIĆ O ĐORĐEVIĆEVOM PRECRTAVANJU: Sale mi je dao glupav razlog, ne znam šta se dešavalo u njegovoj glavi

Novosti online

21. 10. 2021. u 11:13

NIKOLA Kalinić je sa reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2014. godine, potom i na Olimpijskim igrama 2016. u Riju, međutim, kada su svi očekivali da bude u timu za Mundobasket u Kini pre dva leta - sve je iznenadilo što ga selektor Saša Đorđević nije uvrstio na spisak.

КАЛИНИЋ О ЂОРЂЕВИЋЕВОМ ПРЕЦРТАВАЊУ: Сале ми је дао глупав разлог, не знам шта се дешавало у његовој глави

foto: EPA

Mnogo se spekulisalo o razlozima, posebno nakon neuspeha "orlova", ali se do dana današnjeg nije razjasnilo šta se to desilo između njih dvojice i da li postoji neki problem zbog kog Kalinić nije bio među 12.

U razgovoru za "Sport Klub" i sam Kalinić nema odgovor, ali dodaje da mu je bilo veoma teško.

- Na samom početku ne toliko... Teže mi je padalo kad sam gledao utakmice, pa vidim gde sam mogao da doprinesem svojim zalaganjem, borbenošću i energijom pre svega, a potom i košarkaškim kvalitetima i iskustvom - istakao je borbeni srpski košarkaš i dodao:

- S jedne strane mi je bilo loše, ali s druge sam imao slobodno leto. Konačno sam se smestio u svom stanu u Novom Sadu, video neke ljude koje nisam video godinama, proveo vreme sa porodicom, posetio babe, ujake i sve. Hoću da ti kažem, bilo mi je loše, ali mi je s druge strane leglo idealno. Oporavio sam i telo, posle toga sam imao dve dobre sezone, pogotovo ova u Valensiji - bio sam svež, željan i odmoran. Uvek postoje dve strane medalje.

Šta je razlog zbog kog nisi bio na spisku?

Foto arhiva VN

 

- Nisam 'neotišao', ja nisam bio pozvan. To je pitanje za Saleta Đorđevića. Nisam nikada dobio... U stvari, dobio sam neki banalan, glupav razlog koji ni meni nije bio jasan. Ne znam stvarno, ne znam šta da ti kažem, ne znam razlog - kazao je Kalinić i potom pojasnio šta znači "banalni, glupavi" razlog.

- Ne sećam se tačno formulacije, zato neću da citiram, ne sećam se tačno, ali znam da ništa konkretno nisam dobio tipa 'radio si loše ovo' ili 'želim drugog čoveka na tvojoj poziciji' ili 'ovo mi se sviđa, ovo mi se ne sviđa'. Sve je bilo nešto izokola, ništa mi nije bilo jasno posle tog razgovora - dodao je srpski košarkaš koji nije bio deo generacije od koje se očekivalo svetsko zlato, a na kraju je osvojeno "tek" peto mesto.

Priznaje i sam Kalinić da je bilo "uspona i padova" u njegovom odnosu sa Đorđevićem, još nakon dolaska iz Radničkog u reprezentaciju, ali to nije želeo da ispriča za javnost.

- Vrhunac smo doživeli na Olimpijskim igrama u Riju, gde mi je on verovao, a ja sjajno igrao. Posle toga ne znam šta se izdešavalo - opet ti kažem, sa svoje strane sam se trudio da uvek budem maksimalno posvećen i da se maksimalno zalažem - poručio je Kalinić i zaključio:

- U redu, ja imam neke svoje bubice, svestan sam toga, još svesniji sada kako godine prolaze, znam da bih u nekim situacijama postupio drugačije, ali sve je to bilo u žaru, borbi i želji da što bolje prođemo. Mislim da su sve to pitanja za Saleta Đorđevića, ne znam šta se dešavalo u njegovoj glavi - zašto jednog leta igram više, sledećeg manje, ne znam.

(Sportklub)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!