NIKAD UBOJITIJI: Partizan postavio klupski rekord protiv Hamburga u Evrokupu

V. P.

20. 10. 2021. u 20:55

RASPUCANI Partizan je sa 106 poena na premijeri sezone Evrokupa u Hamburgu postavio klupski rekord u ovom takmičenju.

НИКАД УБОЈИТИЈИ: Партизан поставио клупски рекорд против Хамбурга у Еврокупу

FOTO: Evrokup

Crno-beli su šutirali fenomenalnih 70 odsto za dva poena (20/26), odličnih 46,7 za tri (14/30) i bili skoro nepogrešivi sa linije slobodnih bacanja (24/25).

Utisak su donekle pokvarili pojedini statistički segmenti, kao što su 22 izgubljene lopte i 31 poen rivala u poslednjoj četvrtini, ali ne u meri da trener Željko Obradović ne pohvali igru svog tima na početku evropske sezone.

- To je sve deo igre. Koliko bismo mi poena dali da smo imali manje izgubljenih lopti? Sada smo ubacili 106. Da smo imali 11 izgubljenih lopti, koliko bismo tek u tom slučaju postigli poena? Pokušaćemo da se u tim stvarima popravimo u sledećem meču, da nam se ne dešava slično. Igrali smo baš dobro u prve tri četvrtine, srećan sam sam što smo ovako započeli takmičenje.

Sledeći test crno-belih u A grupi Evrokupa je duel sa Turk telekomom, 27. oktobra u Beogradu. Turski tim je na startu pobedio Metropolitan u Ankari i svakako je ozbiljniji rival od Hamburga, debitanta u evropskim takmičenjima.

- Dobra stvar je to što smo sezonu u Evrokupu otvorili pobedom na gostovanju - kaže Nemanja Dangubić. - Imali smo periode sjajne igre, ali i previše izgubljenih lopti, na čemu moramo da poradimo. Srećni smo što imamo priliku da učimo iz grešaka posle pobede, što je uvek lakše prihvatiti nego u slučaju poraza.

BONUS VIDEO: Oproštaj Novice Veličkovića pred punom Arenom

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽELJKO OBRADOVIĆ OBUKAO DRES DRUGOG KLUBA: Trener Partizana se setio istorijskih momenata od pre 30 godina (FOTO)