FMP IZNENADIO CEDEVITA OLIMPIJU: Sjajna utakmica u LJubljani, tim iz Železnika slavio posle produžetka

Č. V.

11. 10. 2021. u 20:18

KOŠARKAŠI FMP-a ostvarili su važnu pobedu protiv Cedevita Olimpije u Ljubljani. "Panteri" su slavili sa 92:89 posle produžetka u trećem kolu ABA lige.

ФМП ИЗНЕНАДИО ЦЕДЕВИТА ОЛИМПИЈУ: Сјајна утакмица у Љубљани, тим из Железника славио после продужетка

FOTO: KK Cedevita Olimpija/Ales Fevzer/ABA liga

Malobrojna publika u "Stožicama" je mogla da uživa u sjajnoj utakmici koja je rešena u dodatnih pet minuta.

Pre početka susreta malo ko je verovao da bi gosti mogli da slave protiv kvalitetne ekipe Jurice Golemca, ali je FMP odličnom partijom uspeo da upiše drugi trijumf u regionalnom takmičenju.

Cedevita Olimpija je sa plus devet ušla u poslednji period i očekivalo se da će bez većih problema privesti utakmicu kraju. Ipak, izabranici Nenada Stefanovića su bili veoma dobri u četvrtoj četvrtini i uspeli da izbore produžetak.

Mogao je tim iz Železnika sve da raši i u regularnom delu meča, ali je Nenad Nerandžić u poslednjem napadu izgubio loptu.

Gosti su bili ti koji su bolji bili u dodatnih pet minuta. Dobro su se snašli u penal završnici i nakon promašaja Džekija Karmajkla za tri poena mogli su da počnu sa velikim slavljem na parketu "Stožica".

Najefikasniji kod pobednika bio je Marko Radonjić sa 16 poena, pratio ga je Geret Nevels sa 15. Na drugoj strani najbolji je bio Markus Kini koji je postigao 25 poena, dok je Jaka Blažič dodao 17. Zek Ogust je upisao dabl-dabl 12 poena i 13 skokova.

Obe ekipe posle tri kola imaju učinak 2-1.

Jedine dve ekipe bez poraza su Partizan i Cibona, ali već posle naredne runde ostaće samo jedan tim koji sa maksimalnim učinkom, pošto se u Zagrebu sastaju "vukovi sa Tuškanca" i beogradski crno-beli.

BOPNUS VIDEO: Oproštaj Novice Veličkovića pred punom Arenom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)