KARI PEŠIĆ ZA NOVOSTI O SELEKTORSKOM MESTU: To je samo ispitivanje javnog mnjenja

G. KELIĆ

14. 07. 2021. u 21:58

SVE je to samo ispitivanje javnog mnjenja, kao i uvek - kratko je rekao slavni Svetislav Pešić, za "Novosti", o glasinama da će se vratiti na klupu najboljih košarkaša Srbije.

КАРИ ПЕШИЋ ЗА НОВОСТИ О СЕЛЕКТОРСКОМ МЕСТУ: То је само испитивање јавног мњења

Foto: N.Paraušić

A licitacija o novom selektoru je počela onog trenutka kada je naša košarkaška reprezentacija doživela fijasko u kvalifikacijama za OI. Odmah su počele priče oko budućnosti Igora Kokoškova, pa je jasno da sve u KS Srbije čeka, dugo, vrelo leto. Tim pre, jer je u javnosti osvanula vest kako bi na klupu našeg nacionalnog tima ponovo mogao da zasedne čuveni Svetislav Pešić (71).

Popularni Kari je našu seniorsku reprezentaciju vodio 2001. do 2002. godine, kada smo se popeli na krov Evrope i sveta i iz tog razloga njegov povratak na klupu "orlova" bi, bez sumnje, bio dočekan sa velikim entuzijazmom i oduševljenjem. Iako je Pešić u nedavnom razgovoru za naš list napomenuo da se nalazi u penziji, vrata u trenerskom poslu nije potpuno zatvorio.

- Taman kada dođem u tu fazu, neko me pozove i ubaci "rovca u glavu". Drži me neko vreme, pa pusti, jednog dana moraš da presečeš, tako da bih voleo da me više ne uznemiravaju. Ja sam u penziji - kazao je Pešić početkom maja, za "Novosti".

Taj "rovac" bi mogao da bude upravo poziv iz kancelarije u Sazonovoj ulici u Beogradu, jer selektorski posao trenutno savršeno pristaje osobi poput Pešića, koji ne sedi na "dve stolice", kao Kokoškov, i mogao bi da se svih 365 dana u godini posveti radu u Savezu.

Upravo je Kokoškovu najviše zamereno to što se prihvatio posla u turskom Fenerbahčeu zbog čega nije mogao psihički, a vrlo često ni fizički, da bude 100 odsto uz "orlove".

Ipak, eventualni dogovor sa Pešićem je još daleko od realizacije i sve se trenutno svodi na opipavanje pulsa javnosti, što je Kari juče za naš list i prokomentarisao.

Iz istog razloga se pominju i imena Saše Đorđevića i Saše Obradovića, koji su, takođe, trenutno bez klupskog angažmana.

Međutim, za nešto se pita i sam Kokoškov koji je još pod ugovorom, a za medije prethodnih dana nije do kraja bio jasan oko svog budućeg statusa.

- Odluka za moj status u reprezentaciji je vezana, pre svega, za porodičnu situaciju - naglasio je Kokoškov u jednom intervjuu.

Kakva god da bude konačna odluka odgovornih ljudi iz KSS, ona bi trebalo da bude doneta što pre, kako bi novi ili stari selektor mogao u miru da počne da radi. Jer, kvalifikacioni "prozori" za SP 2023. se "otvaraju" već krajem novembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)