TEODOSIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Ako imamo Jokića koji je na 50 odsto – nije to to

Novosti online

23. 06. 2021. u 10:19

KAPITEN košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić je govorio o aktuelnim dešavanjima u srpskoj košarci, kao i o potezu Nikole Jokića da ne igra za nacionalni tim ovoga leta.

ТЕОДОСИЋ БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: Ако имамо Јокића који је на 50 одсто – није то то

Foto: EPA

Posle pet godina, ponovo iz sezone ulazite u kvalifikacije, s tim što su sada okolnosti mnogo drugačije s obzirom na pandemijsko stanje u svetu...

- Nije lako, ne mislim samo fizički, već i psihički. Sezonu smo počeli faktički krajem jula i mnogi su igrali do sredine juna i skoro godinu dana nismo bili kućama. Željni smo porodice, prijatelja, odmora... Sada smo tu, ali kao da nismo jer smo u našoj bazi. Opet, ne suočavamo se s ovim prvi put, pa s tim verujem da ćemo biti spremni za turnir.

Postoji li mogućnost da se razmišlja o kvalifikacijama, a da se iz jednačine izbaci ono glavno, što cela Srbija očekuje – plasman na Olimpijske igre?

- Nije lako biti fokusiran samo na kvalifikacije. Sa svih strana slušate priče s kim ste u grupi, kakav je put do medalje... Mi, igrači, se trudimo da ostanemo nogama na zemlji, drugačije je to što misli javnost... Fokus na ovih pet dana kvalifikacija, pa onda da svi zajedno razmišljamo šta nas čeka u Tokiju.

U turnir ulazite s novim selektorom s kojim dosad niste igrali velika takmičenja, niti je on imao najbolji tim na raspolaganju tokom kvalifikacija. Niste imali vremena da se naviknete ni vi na njega, ni on na vas?

- Ako bismo tražili unapred izgovore, to bi mogla da bude prva stvar. Ali, mi ne tražimo izgovore. Igor je sjajan, kvalitetan trener, poznajemo ga dobro. Biće potrebno vremena da se naviknemo na novi sistem, ali to je jedino što nemamo i svesni smo toga. Daćemo sve što je do nas i Igor sve što je do njega da ekipa bude spremna za početak kvalifikacija -

I dalje se ne smiruju strasti oko izostanka Nikole Jokića...

- Ne mogu da govorim iz Jokinog ugla, jer nisam u njegovoj koži. Nisam imao priliku da odigram toliki broj minuta i utakmica u jednoj sezoni, nositi celu ekipu... Voleo bih da sam mogao da osetim i to. Siguran sam da je on dobro razmislio i doneo konačnu odluku za koju smatra da je najbolja po njega. Između ostalog i po tim. Ako je Jokić spreman 100 odsto, onda smo mi na deset stepenika iznad, bolji. Ako imamo Jokića koji je na 50 odsto – nije to to. Nama je potreban Jokić koji je 100 odsto spreman, da li će igrati ove ili sledeće godine, iskreno se nadam da hoće.

Dobar deo reprezentacije, između ostalih i ti, je klupsku sezonu završio u junu, Bogdan Bogdanović je još igra i očekuje se da posle zaigra za Srbiju. Koliko je zapravo teško da ostanete fokusirani u tako dugom vremenskom intervalu i dovoljno motivisani da pružate najbolje od sebe stalno?

- Svako bira šta će i kako će. Svako ima svoje probleme i teret koji nosi. Znate kako, niko ne priča o tome šta će biti sa svim ovim momcima koji su u reprezentaciji sada za narednu sezonu. Ako se ne plasiramo na Olimpijske igre imaćemo svi dovoljno vremena da se odmorimo i spremimo za jesen. Pod uslovom da odemo na Olimpijske igre, završavaju se 8. avgusta, posle toga imaš desetak dana i već si u narednoj sezoni gde te čeka još deset meseci priprema, treninga, utakmica. Niko ne razmišlja u tom smeru. Ako si mlađi verovatno imaš više energije, volje i želje, ali mogu slobodno da kažem da nijednom momku koji je ovde nije lako da iz sezone dođe ovde, igra i onda se praktično odmah vrati u sezonu - izjavio je Teodosić.

(Mocartsport)


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024