AMERIKA SLAVI NAŠEG SOMBORCA: Sugrađani Nikole Jokića ponosni na najboljeg košarkaša sveta

J. Lemajić

09. 06. 2021. u 22:31

NIKOLU Jokića, zvanično najboljeg igrača NBA lige, u Americi zovu Somborac jer on svoj grad nosi u srcu i uvek ponosno ističe odakle je. Zato ni ne čudi što se u Somboru juče pričalo samo o njemu i MVP tituli u dresu Denver Nagetsa.

АМЕРИКА СЛАВИ НАШЕГ СОМБОРЦА: Суграђани Николе Јокића поносни на најбољег кошаркаша света

FOTO: Grad Sombor

- Mogu samo da zamislim koliko su njegovi roditelji ponosni i srećni kada meni srce hoće da iskoči od sreće - kaže za "Novosti" Milan Stojkov, Nikolin trener u kadetskim danima, koji danas trenira neke buduće asove u KK Džoker.

FOTO: Grad Sombor

- Nikola je počeo u KK SoKoš i pod licencnim brojem 01692 2012. godine upisan u registar i taj broj je i danas. Bio je dete kao i svako drugo, ali se isticao po svojoj mašti i kreativnosti. To je zadržao i danas, i veoma sam radostan zbog toga. Po tome se izdvaja od ostalih. Imao je on još trenera i učitelja u Somboru i Novom Sadu i svi smo ponosni na njegov ogroman uspeh.

Reči hvale nisu štedeli ni drugi Somborci, koji su nestrpljivo pratili svaki meč i reagovali na svaki postignuti koš.

- Starije generacije pamte kako su isto ovako navijali za Radivoja Koraća, takođe našeg Somborca, a mlađi danas odrastaju uz Nikolu. Imaju i na koga da se ugledaju, jer on nije samo vrhunski sportista već je i primer jednog dobrog mladića, koji je ostao skroman, koji se, pored svega što je postigao, druži sa istim ljudima od detinjstva - kaže nam Milan Jović, koga smo zatekli kako lista novinske naslove koji govore upravo o Jokiću.

- Kad te Amerika slavi, onda znaš koliko vrediš. A on je i dalje naš Nikola.

Koliko voli svoj grad najbolje govori i rad Fondacije "Nikola Jokić i prijatelji" koja je od 2016. obezbedila donacije sportske opreme za oko 2.500 sportista iz Sombora. Takođe, pomagala je u lečenju bolesne dece, zatim kovid-ambulantama tokom pandemije i radila na poboljšanju sportske infrastrukture u Somboru... Povodom Dana grada, u februaru ove godine, učenicima svih 20 osnovnih škola podeljene su majice sa Nikolinim likom. Verujemo da će ih danas sva deca sa ponosom obući.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri