STIGLI ŠAMPIONI: Glavni grad Maroka goreo po povratku "lavova Atlasa" sa Mundijala (VIDEO)

M. B.

21. 12. 2022. u 19:38

ELIMINISALI su Belgijance, Špance i Portugalce, pa se probudili iz najlepšeg sna protiv Francuske i Hrvatske, ali je i pored toga četvrto mesto na Mundijalu u Kataru za Marokance uspeh koji ima težinu najvećeg dostignuća.

СТИГЛИ ШАМПИОНИ:  Главни град Марока горео по повратку лавова Атласа са Мундијала (ВИДЕО)

FOTO: AP

A kako i ne bi bio kada su Hakimi, Ziješ i drugovi postali prva afrička reprezentacija koja je ikada stigla do polufinala svetske smotre fudbala, uz to je protiv "na papiru" mnogo kvalitetnijih rivala igrala kao da sutra ne postoji.

Kada je tako, jasno je zašto su ulice Rabata bile krcate u danu kada se Regragijeva četa vratila sa Mundijala koji će zauvek ostati zlatnim slovima upisan u istoriju tamošnjeg fudbala. Na desetine hiljada ljudi preplavili su prostor od aerodroma do centra marokanske prestonice, duž trase kojom je išao otvoreni autobus u kojem su bili izabranici selektora Valida Regragija.

Navijači su palili baklje, mahali zastavama i plesali uz ritam bubnjeva, dok je autobus prolazio uz veliku policijsku pratnju, a nasmejani igrači i selektor mahali su i slali poljupce svojim oduševljenim navijačima i pravili fotografije sa pristalicama u pozadini.

Vrhunac proslave viđen je ispred kraljevske palate, gde je četvrtoplasirane na planetarnoj smotri fudbala dočekao kralj Muhamed Šesti.

- I dalje ne mogu da verujem šta se se de- silo na ovom svetskom prvenstvu. Tim je sada postavio letvicu toliko visoko da nećemo biti zadovoljni ničim osim pobede na predstojećem Afričkom kupu nacija - reči su studenta Anura el Berkauija.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OLIMPIJSKI ŠAMPION ŠOKIRAO SVET: Video sankcije Rusima, pa uradio ovo

OLIMPIJSKI ŠAMPION ŠOKIRAO SVET: Video sankcije Rusima, pa uradio ovo

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 15:44

Komentari (0)