OVO JE DOKAZ DA JE LIONEL MESI NAJVEĆI SVIH VREMENA: Nestvarno šta je ovaj čovek uradio! Nakon meča Argentina - Francuska više nema dileme

Novosti online

18. 12. 2022. u 22:18

FUDBALSKA reprezentacija Argentine savladala je Francusku u velikom finalu Mundijala, koje je obeležio sjajni Lionel Mesi, i oborio niz neverovatnih rekorda.

ОВО ЈЕ ДОКАЗ ДА ЈЕ ЛИОНЕЛ МЕСИ НАЈВЕЋИ СВИХ ВРЕМЕНА: Нестварно шта је овај човек урадио! Након меча Аргентина - Француска више нема дилеме

FOTO: Tanjug/AP

Leo je srušio impresivne rekorde. Postao je najbolji argentinski strelac na Svetskim prvenstvima sa 13 golova, nadmašivši Gabrijela Batistutu koji je postigao tri manje. 

Foto: Profimedia

Osim toga, ušao je u odabranu družinu fudbalera sa pet Mundijala. Pre Katara, nastupao je u Rusiji 2018. godine, Brazilu 2014., Južnoj Africi 2010. i Nemačkoj 2006. godine. 

Takođe, mađioničar iz Rosarija nadmašio je sopstveni rekord i postao prvi fudbaler u istoriji koji je asistencije delio u pet različitih izdanja. Treba podsetiti da je, povrh toga, skupio tri u Kataru.

FOTO: AP/Tanjug

Nadmašio je Paola Maldinija kao igrača sa najviše minuta na Svetskim prvenstvima. Italijan je bio na vrhu sa 2.217 odigranih minuta, dok Mesi sada ima 2.314.

Bio je na pragu da dostigne Miroslava Klosea koji je čovek sa najviše pobeda - 17. Leo je zaostao samo korak sa 16 pobeda, nakon što je Francuska izjednačila u večerašnjem finalu. 

Postao je prvi igrač koji je na jednom turniru postizao golove u osmini finala, četvrtfinalu, polufinalu i finalu.

FOTO: Tanjug/AP

Nakon utakmice protiv Francuske dodeljene su i individualne nagrade, a Lionel Mesi je proglašen najbolji igračem prvenstva.

Po prvi put je to u istoriji da jedan igrač tu nagradu dobije dva puta, nakon što ju je dobio i u Brazilu 2014. godine.

Jednostavno, dileme više nema, svet je dobio najvećeg svih vremena! 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)