"KOMŠIJE NE BIRATE, TU VAS BOG POSTAVI": Vučić: U finalu ne znam za koga ću navijati, ali znam za koga ću u meču za 3. mesto - za Maroko

Novosti online

15. 12. 2022. u 22:53

SVETSKO prvenstvo u Kataru bliži se kraju. Ljubitelji fudbala prethodnih nedelja uživali su u sijaset fenomenalnih utakmica, a sportska dešavanja u senku su bacila i mnogo politička. Predsednik Aleksandar Vučić bio je jedan od miliona zaljubljenika u "magičnu igru" na travnatoj površinik oji je sa velikom strašću pratio mečeve Svetskog prvenstva, a o tome svedoči i njegovo najnovije gostovanje.

КОМШИЈЕ НЕ БИРАТЕ, ТУ ВАС БОГ ПОСТАВИ: Вучић: У финалу не знам за кога ћу навијати, али знам за кога ћу у мечу за 3. место - за Мароко

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije jedan deo gostovanja na "RTS" televiziji posvetio je završnici Mundijala i govorio o simpatijama koje gaji prema učesnicima planetarne smotre. Neizbežno je bilo i pitanje, da li je Aleksandar Vučić nekim slučajem navijao za Hrvatsku u njihovim dramatičnim mečevima? 

 - Mislite ono "bravo, komšije", nisam. Ja sam večeras na sednici Vlade u ovom drugom delu koji je bio neobavezan čestitao Tomislav Žigmanovu, pripadniku hrvatskog naroda. Znam koliko se on radovao, nisam znao kome još da čestitam. Čestitam svima koji su navijali za Hrvatsku na izvanrednim rezultatima. Ja sam bio i uz Argentinu, i uz Maroko. Ja mislim da komšije ne birate, tu vas Bog postavi, a prijatelje birate. Kada bih analizirao zbog čega sam navijao za sve druge osim za Hrvatsku, onda tu ima dosta razloga. Oni su i porodični i emotivni. Navijao sam za sve druge protiv komšija, jer prijatelje birate i po sferama interesvanja, po odanosti, po poštovanju međusobnom, a ne po tome gde žive - istakao je predsednik Srbije.

Tome je dodao i sledeće:

- Ako gledamo i Argentinu i Maroko, oni nisu priznali nezavisnost Kosova, i neće i veoma su tvrdi i čvrsti i jedni i drugi po pitanju toga. Idite u Hrvatsku na more, ja neću, lepo se provediti sve vam najbolje želim, navijajte za Hrvatsku, ima vas 11,12 % koji ste navijali za njih, sve najbolje vam želim, ja neću. Navijao sam za Argentinu, a i za sve druge, a tako će biti i ubuduće, i niko mi to neće zabraniti nikada.  Uvek ću govoriti slobodno i baš me briga šta će ko da piše u bilo kojima medijima. I finalu ne znam za koga ću navijati, ali znam za koga ću za treće mesto - Maroko. To su naša braća prava koja nikada neće priznati nezavisno Kosovo, oni imaju probleme sa Zapadnom Saharom. Vi ćete reći ceo Novi Pazar navija za Maroko jer su muslimani, pa šta? To su naša braća i prijatelji - zaključio je Aleksandar Vučić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (262)