PAUK KOJI CEPA MREŽE: Hulijan Alvarez ispisuje istoriju svetskih prvenstava

S. R.

15. 12. 2022. u 14:06

HVALOSPEVI na račun Hulijana Alvareza samo se nižu, i to sa pravom. Mladi centarfor potpuno je opčinio fudbalski svet, pogotovo svoje zemljake.

ПАУК КОЈИ ЦЕПА МРЕЖЕ: Хулијан Алварез исписује историју светских првенстава

FOTO: Tanjug/AP

Argentinski medij "Ole" u totalnoj euforiji uspeo je da napravi lepu kombinaciju reči, pa je tako naslov glasio "Edison Arana de Nasimeno". Iluzija je jasna na legendarnog Pelea. Samo je druga reč Aranates promenjena i ukazuje na nadimak špica "gaučosa", koji u prevodu znači "pauk".

Uspeo je Alvarez u toploj pustinjskoj noći da stane rame uz rame sa brazilskom ikonom.

Naime, golgeter je sa dva pogotka postao najmlađi dvostruki strelac u polufinalnim susretima SP još od slavnog Pelea, kojem je to za nogom pošlo na šampionatu 1958. godine, ali je tada upisao het-trik.

Pre samo šest meseci loptu je "terao" na stadionima u Argentini. Bio je zvezda River Plate, u čijem je dresu postigao šest golova na jednom meču. Sada je zablistao na najvećoj fudbalskoj sceni i prikazao delić magije, zbog kojeg bi u narednoj deceniji trebalo da bude jedan od najboljih špiceva na svetu. Prvi gol u kojem je loptu "vukao" više od 50 metara, a snalažljivost je pokazao u svakoj situaciji. Kod drugog gola bio je na pravom mestu prilikom asistencije Mesija, i to mu je bio četvrti gol na SP, kojim je do sinoć delio drugo mesto sa Olivijeom Žiruom.

- Hulijan je bio najbolji od svih nas. Odigrao je neverovatnu utakmicu - sipao je Mesi komplimente na račun Alvareza. - Otvarao nam je prostor, borio se. On je jedan od najvažnijih igrača u timu kroz čitavo prvenstvo.

Zanimljivo, u uvodnoj utakmici šampionata nije bio u startnoj postavi Lionela Skalonija, ali je preokret u drugom meču sa Meksikom "kaparisao" mesto u prvom timu.

- Moramo da se odmorimo za finale. Znam da u mom rodnom mestu Kalčinu svi luduju kao i u celoj zemlji. Srećni smo zbog svega što smo postigli do sada, ali želimo još korak više - naglasio je tihi heroj Alvarez. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)