"UMALO SMO POGINULI": Selektor Brazila se plaši jedne stvari pred Hrvatsku

Novosti online

08. 12. 2022. u 10:23

Brazil je do sada opravdao ulogu jednog od favorita za osvajanje Svetskog prvenstva u Kataru, za mnoge prvog. "Selesao" je bez problema osvojio prvo mesto u "grupi smrti" sa Švajcarskom, Kamerunom i Srbijom, pa preslišao nedoraslu Južnu Koreju u osmini finala.

УМАЛО СМО ПОГИНУЛИ: Селектор Бразила се плаши једне ствари пред Хрватску

FOTO: Tanjug/AP

Sledeći izazov im je Hrvatska koja nije blistala, provukla se čudesno protiv Belgije, pa na penale izbacila Japan, ali je opet pokazala čvrstinu u odbrani i iskustvo igranja velikih utakmica. Uostalom, jesu prošle četiri i po godine, ali "vatreni" su vicešampioni sveta.

Selektor Brazila Tite se boji da bi takvu otpornost mogli da demonstriraju i protiv njegovog tima, a više nego bilo ko u reprezentaciji zazire od jedanaesteraca.

Radi se o traumi koja ga proganja preko 20 godina, a uključuje saobraćajnu nesreću koja se dogodila nekoliko sati nakon utakmice tadašnjeg veziste Gvaranija.

- Istraumiran sam jer sam kao fudbaler izgubio brazilsko prvenstvo na penale, kada su igrali Gvarani i Sao Paulo. Izgubili smo. Žoao Paulo je promašio penal i Sao Paulo je bio prvak iako smo imali bolju sezonu. Sao Paulo nije bio bolji, mi smo to bili, ali smo na kraju izgubili - rekao je Tite, pa opisao detalje te večeri.

- Nekoliko sati nakon finala nisam mogao da spavam i rekao sam svojoj ženi Roze da idemo. Napustili smo našu kuću u pet ujutru. Uzeo sam auto i otišao u Kavijas do Sul. Auto je proklizao, spustili smo se niz provaliju, umalo smo oboje poginuli - ispričao je detalje Tite.

- Mogla je to da bude velika nesreća, mogao sam i sebi i njoj da oduzmem život - zaključio je selektor Brazila.

I Tite i njegov pomoćnik Kleber, kao i svi u reprezentaciji Brazila, ipak su se spremili i za penale, svesni da će pre ili kasnije možda doći u situaciju da tako rešavaju pobednika u nokaut fazi Mundijala.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)