NEZAPAMĆEN SKANDAL NA MUNDIJALU: Otkriveno koji su fudbaleri platili da igraju u Kataru

Novosti online

08. 12. 2022. u 09:11

Najnoviji skandal na Svetskom prvenstvu u Kataru tiče se glasina koje su se ranije mogle čuti i u vezi sa pojedinim reprezentacijama sa ovih prostora, a opet češće kada su u pitanju afričke selekcije.

НЕЗАПАМЋЕН СКАНДАЛ НА МУНДИЈАЛУ: Откривено који су фудбалери платили да играју у Катару

FOTO: Tanjug/AP

To je slučaj i sada, sa timovima koji su u grupnoj fazi završili takmičenje na Mundijalu, reprezentacijama Kameruna i Gane.

Poznati fudbalski novinar koji je razotkrio mnoge skandale Romen Molina objavio je da su se dva fudbalera Kameruna i jedan igrač Gane našli u Kataru jer su platili svoje mesto!

- Pojedini reprezentativci Kameruna i Gane plaćali su da bi igrali na Svetskom prvenstvu. Neki od njih su platili samo da bi se našli na spisku selektora - otkrio je Molina. Ove njegove tvrdnje odmah su napravile haos na društvenim mrežama, a ljubitelji fudbala u Africi "licitiraju" imenima fudbalerima koji su plaćali za put u Katar.

Kada je u pitanju Kamerun, dodatnu sumnju pobuđuje i ponašanje selektora, legendarnog Rigobera Songa, kada je na konferenciji saopštavao spisak putnika u Katar. Delovalo je da nije baš najbolje upoznat sa imenima svih 26 fudbalera koje vodi na Mundijal, a neki od njih igraju u domaćoj ligi.

Tako su priliku da putuju sa reprezentacijom dobili Žerom Ngom Mbekeli (24) i Suebu Maru (22) koji su do tada odigrali samo po tri meča u nacionalnom timu. Maru je i ostao na toj brojci dok je Mbekeli ušao u 86. minutu meča sa Brazilom i asistirao pri golu za pobedu.

Za sada nema dokaza o fudbalerima koji su na ovaj način stigli do Svetskog prvenstva, ali navijači Gane smatraju da su pronašli igrača koji se uklapa u profil. Po njihovom mišljenju fudbaler Čelsija Baba Rahman platio je kako bi bio na velikoj pozornici i privukao pažnju kluba koji će ga angažovati u narednom periodu. Zbog toga je sa spiska otpao veoma kvalitetni Džefri Šlup, standardni igrač Kristal Palasa.

Podsetimo, ranije se spekulisalo da pojedini fudbaleri na ovaj način dolaze do nacionalnog dresa, a pošto im cena na tržištu potom skoči, kada se prodaju, ljudi od kojih su kupili mesto u timu uzimaju procenat od njihove prodaje klubu.

Bivši reprezentativac Gane Kodžo Poku (igrao 2004-2008) tvrdio je u martu 2016. da zna da neki fudbaleri kupuju svoje mesto u selekciji "crnih zvezda".

- Čak znam da su neki igrači plaćali školarine deci zvaničnika Saveza kako bi ušli u reprezentaciju - rekao je tad Poku.

Kada je u pitanju Gana, zanimljivo za ovu reprezentaciju je da su im čak četiri selektora u ovom veku bili Srbi: Milan Živadinović, Ratomir Dujković, Milovan Rajevac (dva mandata) i Goran Stevanović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)