HAKIMIJEV PRST U OKO LUISU ENRIKEU I OMAŽ SERHIJU RAMOSU: Šta predstavlja proslava gola junaka marokanske pobede nad Španijom?

Novosti online

07. 12. 2022. u 14:33

DOBRO je poznato da je zvezda marokanske reprezentacije i Pari Sen Žermena Ašraf Hakimi, koji je lavovima sa Atlasa doneo plasman u četvrtfinale Mundijala u Kataru, rođen u Madridu, ali malo ko je primetio jedan detalj posle panenke kojom je poslao Špance kući.

ХАКИМИЈЕВ ПРСТ У ОКО ЛУИСУ ЕНРИКЕУ И ОМАЖ СЕРХИЈУ РАМОСУ: Шта представља прослава гола јунака мароканске победе над Шпанијом?

FOTO: Tanjug/AP

Sačekao je najbolji desni bek dosadašnjeg toka Mundijala da se Unaj Simon baci u svoje desno, a onda nonšalantno "podbo" loptu u stilu slavnog Čehoslovaka.

Ali dok su se njegovi saigrači iz selekcije Maroka trkom uputili prema njemu da proslave plasman među osam najboljih na svetu, Hakimi se okrenuo prema njima i započeo neobičnu proslavu gola.

Mladić rođen pre 24 godine u Madridu od marokanskih roditelja, imao je ponude Španske fudbalske federacije da nosi dres furije, ali on se odlučio za reprezentaciju zemlje svojih predaka. 

Za razliku od Ašrafa, njegov saigrač iz PSŽ Serhio Ramos žarko je želeo da dobije poziv Luisa Enrikea da odigra još jedno veliko takmičenje sa Španijom, ali poziv nije dobio.

Zato je način radovanja desnog beka imao posebnu težinu, jer je to način na koji zajedno sa Ramosom proslavlja golove u dresu "svetaca".

Selektor crvene furije Luis Enrike, koji, kako sada stvari stoje, neće još dugo obavljati tu funkciju, odlučio je da izostavi Ramosa sa spiska putnika u Katar, a na njegovo mesto u odbrani stavio je vezistu Rodrija, koji je, što je zanimljivost svoje vrste, uprkos eliminaciji Španije od Maroka, uvršten u najbolji tim osmine finala Mundijala.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)