OVO JE NAJBOLJI TIM OSMINE FINALA: Očekivano najviše Portugalaca, nema Mesija ni Engleza, najteže je bilo izabrati golmana

Novosti online

07. 12. 2022. u 13:29

ODIGRANI su i mečevi osmine finala na Mundijalu u Kataru, što znači da su ljubitelji fudbala na najvećim mogućim mukama - slede dva slobodna dana, prva bez ijedne utakmice od početka planetarne smotre. Poznati analitički portal Sofaskor iskoristio je prvi od njih da objavi najbolji tim druge faze takmičenja.

ОВО ЈЕ НАЈБОЉИ ТИМ ОСМИНЕ ФИНАЛА: Очекивано највише Португалаца, нема Месија ни Енглеза, најтеже је било изабрати голмана

FOTO: Tanjug/AP

Zanimljivo je da su mesto među 11 veličanstvenih našla i dvojica igrača čije reprezentacije su ispale. Reč je o Špancu Rodriju i Japancu Endu.

S druge strane, Argentina, Engleska i Maroko su tri reprezentacije koje su izborile plasman u četvrtfinale, ali nisu dale nijednog igrača u tim osmine finala.

Najneizvesnije je bilo ko će zauzeti mesto među stativama, pošto su odbranama penala plasmane svojim ekipama doneli Hrvat Livaković i Marokanac Bono, a mesto u prvih 11 dobio je golman zagrebačkog Dinama.

Najviše je Portugalaca (četvorica), što je i očekivano posle deklasiranja Švajcarske, a tu su još dva Holanđanina i po jedan Brazilac i Francuz.

Najboljih 11 osmine finala

Livaković (Hrvatska) – Dalot (Portugal), T. Silva (Brazil), Rodri (Španija), Gereiro (Portugal) – Dumfris (Holandija), Bruno (Portugal), Endo (Japan), Blind (Holandija) – Ramos (Portugal), Mbape (Francuska).

Mečevi četvrtfinala na programu su u petak i subotu.

ČETVRTFINALE
petak:

16.00 Hrvatska - Brazil

20.00 Holandija - Argentina

subota:

16.00 Maroko - Portugal

20.00 Engleska - Francuska

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)