"A HTELI SMO DA OSVOJIMO SVET!" Švajcarska "brutalno" izbačena sa Svetskog prvenstva, njeni mediji u očaju

Novosti online

06. 12. 2022. u 22:39

ŠVAJCARSKA ne samo da je ispala sa Svetskog prvenstva u fudbalu 2022, već je doživela izuzetno bolan poraz: Portugal se na kraju poigravao sa "sajdžijama", a takav epilog teško je pao švajcarskim medijima.

А ХТЕЛИ СМО ДА ОСВОЈИМО СВЕТ! Швајцарска брутално избачена са Светског првенства, њени медији у очају

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Portugalci su deklasirali Švajcarsku sa čak 6:1 u osmini finala Mundijala u Kataru, pa i ne čude reakcije pomenutih sredstava javnog informisanja u "zemlji satova, banaka i sira".


"Nemilosrdno smo izbačeni sa Svetskog prvenstva", na naslovnoj je strani tiražnog švajcarskog "Blika", čiji izveštaj ima nadnaslov "Brutalni Portugal", a naslov: "Portugal bez milosti izbacio naš nacionalni tim sa turnira".


U samom tekstu se navodi da su se Portugalci "ponašal u skladu sa pravilima fudbalske umetnosti" i to "ne uz pomoć Ronalda, već njegove zamene", Gonsala Ramoša, trostrukog strelca.


"Počeli smo sa snom o prvom četvrtfinalu Mundijala od 1954", ističe ovaj list, a završili sa šest primljenih golova. "Prvi je primljen niotkud", kada se "činilo da je Portugal ranjiviji u odbrani, ali je bio daleko konkretniji u napadu", a onda je "posle odličnog slobodnjaka Šaćirija, Pepe udvostručio prednost, koja je mogla biti i veća do poluvremena da Somer nije tada odlično branio". 


Ipak, on je još četiri puta savladan, a iako je "rezervisti Ronaldu poništen gol, za pola tuceta u mreži Švajcarske pobrinuo se Leao, ujedno i za najteži poraz ove reprezentacije na prvenstvima sveta".


Popularni švajcarski portal "Tagesancajger" je za naslov odabrao: "Hteli smo da osvojimo svet, a doživeli smo debakl". Tome je dodao i uvod koji je glasio: "Švajcarska je loše počela protiv Portugala i onda popustila. Zbog 1:6, ispuštena je prilika da se igra četvrtfinale Mundijala protiv Maroka".


Portal "20min" je izveštaj naslovio rečima "Ode mundijalski san! Užasna reprezentacija doživela brodolom protiv Portugala!", a u podnaslovu je epilog opisan ovako:


"Švajcarski nacionalni tim je eliminisan sa Svetskog prvenstva u osmini finala, a Mundijal je okončan uz prasak".

 

Na portalu "Novosti" vas, u posebnoj sekciji, čekaju sve najnovije, najvažnije i najzanimljivije vesit vezane za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)