"FIZIČKI NISMO BILI NA NIVOU": Čovek koji je 50 puta nosio dres reprezentacije o razlozima eliminacije Srbije sa Mundijala

Novosti online

04. 12. 2022. u 15:27

ELIMINACIJU sa Mundijala u Kataru Srbije analizirao je bivši reprezentativac - Zdravko Kuzmanović, čovek čija je karijera usko povezana kako sa našom zemljom, tako i sa zemljom koja nas je izbacila sa Svetskog prvenstva - Švajcarskom.

ФИЗИЧКИ НИСМО БИЛИ НА НИВОУ: Човек који је 50 пута носио дрес репрезентације о разлозима елиминације Србије са Мундијала

FOTO: Tanjug/AP

Bivši fudbaler rođen u švajcarskom Tunu, nekadašnjni član Bazela, Intera, Fiorentine, čovek koji je 50 puta nosio dres nacionalne selekcije, sumirao je utiske sa za "Mocart Sport", na kako kaže neuspešnom prvenstvu sveta za "orlove".

- Smatram da je učinak Srbije na Svetskom prvenstvu neuspeh jer imamo ekipu jaču od rezultata. Postigli smo dosta golova, ali isto tako je nedopustivo primiti osam. Nijedna ekipa koja toliko puta kapitulira ne može da preživi grupu. Nije bilo dobro. Kao i svi, polagao sam velike nade u ovu generaciju, međutim nismo uspeli. Jedan bod i poslednje mesto u grupi predstavljaju rezultat ispod očekivanja - počeo je razgovor za "Mocart Sport" Zdravko Kuzmanović.

Foto: M.Vukadinović

Nekadašnji vezni fudbaler potom je detaljnije sagledao sliku koju su ostavili "orlovi".

- Fizički nismo bili na nivou. Utakmica traje 90 minuta, a momci su padali tokom drugog poluvremena. Protiv Brazila smo odigrali dobro 45 minuta, u duelu sa Kamerunom sat vremena, a protiv Švajcarske je bilo očigledno da nismo imali snage za reakciju posle gola za 2:3. Razlika se pravi u poslednjih 30 minuta, a mi smo u tom periodu bili u padu. Nemam odgovor na uzrok toga, ali je veoma bitno kako su igrači radili tokom te dve-tri nedelje, kakva im je ishrana bila, svakodnevne obaveze i aktivnosti. Došli su iz prvenstava kao i članovi ostalih reprezentacija, ali ne može se samo osloniti na formu iz klubova, posebno kada se uvidi pad. Takođe, da neko kaže da im je pala motivacija značilo bi da su ti igrači zalutali, te ne verujem ni da je to uzrok.

Čitav utisak kompletirao je poraz od Švajcarske u duelu u kom je Srbija uspela da režira preokret, stekne vođstvo, a potom ga olako ispusti. Tim porazom orlovi su praktično ponovili scenario iz Rusije kada su takođe eliminisani od strane Brazila i Švajcarske, a Kuzmanović se kao igrač odlično upućen i u fudbalska dešavanja u zemlji satova i čokolade dotakao i selekcije Murata Jakina.

- Uigrani su, igraju mnogo godina zajedno. Dosta je igrača sa 60, 80 ili 100 utakmica za reprezentaciju, učestvuju u kontinuitetu na svetskim i evropskim prvenstvima i sve to je potvrda kvaliteta. Bili su bolja ekipa od nas, pri zaostatku 1:2 smireno su reagovali i uspeli da se vrate u duel. Postigli su fantastičan gol za pobedu... Zasluženo su se plasirali u narednu fazu i zakazali utakmicu sa Portugalijom, a šta će biti dalje kod njih se nikad ne zna. Mogu da pobede, ali i izgube. Veruju u sebe imaju brze igrače, a protiv nas su nedostajali dragoceni fudbaleri u defanzivi. Sa povratkom Zomera i Elvedija mogu da režiaju iznenađenje u osmini finala.

FOTO: Tanjug/AP

 

Nekadašnji reprezentativac Srbije deo igračke karijere proveo je u Nemačkoj, te je neizbežan bio i osvrt na Pancere koji su iznenađujuće eliminisani već u grupnoj fazi. Ispred Flikovog tima našli su se Španija i Japan, a upravo Samuraji su savladavši Crvenu furiju poslali kući jednog od favorita za visok plasman.

- Nemačka je išla na Svetsko prvenstvo sa ambicijom da ga osvoji, istakli su tu ambiciju pre početka i ne čudi što su eliminaciju doživeli kao veliko razočaranje. Nisu smeli sebi da dopuste da zavise od drugih, da čekaju da Španija dobije. Samim tim što su izgubili od Japana nisu zaslužili da prođu dalje, a da li je Crvena furija taktički odigrala protiv azijskog predstavnika već je manje bitno. Prošli su i uz to izbegli Brazil. Nemačka javnost je veoma tragično doživela eliminaciju. Razočarani su i mediji su ih očekivano razapeli - zaključio je Kuzmanović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)