"ŠAĆIRI, TI SI IZ SRBIJE": Pre četiri godine provocirao "orlove", a sad je reagovao neočekivano

Novosti online

27. 11. 2022. u 15:04

JEDAN od najboljih fudbalera reprezentacije Švajcarske govorio je o predstojećem duelu sa Brazilom, a kratko se i dotakao Srbije koja je treći rival "sajdžijama" na Mundijalu u Kataru.

ШАЋИРИ, ТИ СИ ИЗ СРБИЈЕ: Пре четири године провоцирао орлове, а сад је реаговао неочекивано

FOTO: AP

Jedan od novinara govorio je o igračima tima Murata Jakina koji dolaze iz drugih zemalja, za igrača Čikago Fajnjera je naveo da stiže iz Srbije.

Svima su dobro poznata dešavanja sa prošlog Svetskog prvenstva kada je Šaćiri provocirao Srbiju, tako što je stavljao tzv. Kosovo u prvi plan, kao i pokazivanjem dvoglavog orla posle pogotka.

Šaćiri je rođen u Gnjilanu 1991. godine, ali se posle svega godinu dana preselio u Švajcarsku.

- Trener je već rekao da ima mnogo imigranata u Švajcarskoj i ima nas zaista različitih nacionalnosti, ali igramo za Švajcarsku i želimo da damo sve najbolje našoj zemlji. Svaka utakmica za Švajcarsku je za mene posebna i uživam. Lepo je videti toliko naših navijača, uvek je lepo da zemlja koja ima dosta stranaca može da ima uspešan fudbalski državni tim. Nije to nešto što se vidi svakog dana - rekao je Džerdan.

On i saigrači iz reprezentacije pratili su meč Srbije i Brazila.

- Da, naravno da smo gledali. Gledamo sve što se dešava u našoj grupi, ali nisam baš celu utakmicu pogledao. Pratimo sve na TV-u u hotelu i moramo naravno da analiziramo naše protivnike, mislim da je to normalno. Idemo samo utakmicu po utakmicu, ne razmišljamo još o Srbiji i trećem kolu, videćemo kakav će rasplet biti do tada. Idemo na meč protiv Brazila, to je sada najvažnije i onda ćemo gledati na druge. Želimo pozitivne stvari iz tog susret, ako uspemo u tome - to će biti dobra stvar i veliki korak za nas ka prolasku grupe - zaključio je Šaćiri.

"Orlovi" sutra od 11 časova igraju protiv Kameruna, dok je duel Švajcarske i Brazila zakazan za 17 časova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)