HRVATSKA OD ŠOKA DO SLAVLJA: Milan Borjan i Kanada najavili senzaciju, preokret ih spustio na zemlju

Novosti online

27. 11. 2022. u 17:51 >> 19:02

NEVEROVATAN meč odigrali su Hrvatska i Kanada u okviru drugog kola grupe "F". "Kockasti" su ubedljivo savladali "kanukse rezultatom 4:1 i tako ujedno eliminisao sa Mundijala ekipu Milana Borjana.

ХРВАТСКА ОД ШОКА ДО СЛАВЉА: Милан Борјан и Канада најавили сензацију, преокрет их спустио на земљу

Tanjug/AP

Vicešampion sveta, reprezentacija Hrvatske je nakon neugodnog remija u 1. kolu od Maroka igrala protiv Kanade, a ni taj meč nije najbolje počeo za izabranike Zlatka Dalića.

Još se navijači nisu smestili na "Kalifa internejšnal" stadion, a već su se radovali Kanađani koji su pokazali da nisu slučajno na Mundijalu. "Kanukse" je do vođstva doveo Alfonso Dejvis, a sve je krenulo od Milana Borjana.

Tajon Bukjanon je proigrao igrača Bajerna iz Minhena, a on je veoma lako savladao Dominika Livakovića za radost Kanade.

Hrvatska je pokazala mentalnu snagu i da nije slučajno u Rusiji bila u finalu. Kada je bilo najteže "kockasti" su ubacili u petu brzinu, samo su oni postojali na terenu.

FOTO: Tanjug/AP

U 25. minutu donelo im je to vođstvo, ali je gol Marka Livaje poništen zbog ofsajda. Totalnu ofanzivu belo-crveni krunisali su golom u 36. minutu

Andrej Kramarić je zatresao mrežu na asistenciju Ivana Perišića. Igraču Hofenhajma nije bilo teško da zatrese mrežu i poravna rezultat.

Već u 44. minutu gledali smo kompletni preokret. Marko Livaja je primio dobru loptu, Marko Livaja dobio je  fantastičnu loptu, koja je, ruku na srce, uz dosta sreće kroz noge igrača Kanade, došla do njega, zatresao je mrežu Borjana i doneo je preokret svojoj selekciji.

Džonatan Osorio ušao je u ekipi Kanade na startu drugog poluvremena, a nakon tri minuta imao je veliku šansu da ugrozi Livakovića. Šutirao je snažno, lopta je na putu ka gollu Hrvatske promenila pravac i prošla kraj stative.

FOTO: Tanjug/AP

U 55. minutu je Hrvatska imala lepu priliku Luka Modrić proigrao je Matea Kovačića, fudbaler Čelsija raspalio je snažno po lopti, a Borjan je sačuvao Kanadi nadu da može do preokreta. Već u narednom napadu umalo su i došli. DžOnatan Dejvid je snažno šutirao sa 20 metara, a Livaković prebacuje loptu preko prečke.

Nastavili su da pritiskaju Hrvati, a to im je dalo rezultata u 70. minutu kada je Mateo Kovačić odlično proigrao Andreja Kramarića koji je svojim drugim golom uvećao prednost "kockastih" na 3:1.

Na velikom se ispitu našao Milan Borjan i u 78. minutu. Prvo je iz peterca odbranio pokušaj Ivana Perišića, a potom i Marsela Brozovića.

Ipak, konačan rezultat postavio je Lovro Majer u četvrtom minutu nadoknade, istrčao je odlično kontru i krunisao je golom za konačnih 4:1.

HRVATSKA - KANADA  4:1

(Kramarić 36' 70, Livaja 44', Majer 90+4 - Dejvis 2')

90'4 - Iskoristili su Hrvati grešku odbrane, krenuli su Oršić i Majer u kontru, a ovaj drugi iskoristio je dodavanje i savladao Borjana.

90+4 GOL HRVATSKA (4:1)

90+3' Pokušao je Dejvis, a potom i Hojlet, tik uz stativu je poslao loptu fudbaler Kanade.

90' Šest minuta produžen je meč.

78' Na velikom ispitu bio je Milan Borjan. Dva puta je uspeo da zaustavi udarce Hrvata iz velike blizine. Prvo Perišića, pa Brozovića.

Tanjug/AP

70' Pulišić je na fantastičan način proigrao Andreja Kramarića, a on po treći put matirao je Milana Borjana. Lopta je na putu ka golu prošla kroz noge nekome od igrača Kanade, te Milan Borjan nije mogao ništa da uradi.

70' GOL HRVATSKA (3:1)

68' Opao je sada ritam igre. Igra se često između dva šesnaesterca.

63' Prekid iskosa imala je Kanaca, šutirao je ASlfonso Dejvis, bio je neprecizan, pogodio je "živi zid".

Tanjug/AP

56' Jako lepa šansa sada na drugoj strani. Džonatan Dejvid je šutirao, Livaković preko prečke prebacuje loptu.

55' Drži Milan Borjan Kanadu u životu. Luka Modrić je sjajno proigrao Matea Kovačića. Fudbaler Čelsija raspalio je po lopti, a golman Zvezde vrhunski odreagovao.

49' Uh, kakva šansa za Kanadu. Već je video Osorio loptu u golu Livakovića, a ona je naprasno promenila pravac nakon snažnog pokušaja sa 20 metara.

46' Nastavljen je meč

Tanjug/AP

45+5 - KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+2' Kramarić je bio malo sebičan, tukao je po lopti, visoko preko gola.

45' Pet minuta produžen je meč.

44' Dobio je Marko Livaja fantastičnu loptu, koja je, ruku na srce, uz dosta sreće kroz noge igrača Kanade, došla do njega. Zatresao je mrežu Borjana i doneo je preokret svojoj selekciji.

Tanjug/AP

44' GOL HRVATSKA (2:1)

37' Probacio je Ivan Perišić kroz noge Džonstonu lopte, ona je došla do Kramarića, koji vraća Hrvate u igru.

37' GOL HRVATSKA (1:1)

36'Jako dobra prilika za Hrvatsku, izašao je ispred Milana Borjana, Mateo Kovačić,. šutirao je Hrvat, a golman Crvene zvezde vrhunski brani.

34' Sada totalna ofanziva Hrvatske koja je ozbiljno krenula ka golu rivala, ali gledamo i odličnu odbranu "javorova".

FOTO: Tanjug/AP

31' Marselo Brozović napravio je prekršaj u blizini šesnaesterca, pokušao je da ubaci loptu Alfonso Dejvis, odbranili su se Hrvati.

28' Dozvoljava Andres Matias Matonte Kabrera nešto grublju igru večeras, a ne dopada se to igračima Hrvatske koji često završe na travi tokom duela.

25' Fenomenalno dodavanje Luke Modrića, Livaja je bio u ofsajdu, a gol mu je poništen zbog ofsajda.

FOTO: Tanjug/AP

25' GOL HRVATSKA (OFSAJD)

20' Izgubio je Luka Modrić loptu, dosta prostora imao je Alfonso Dejvis, ali nije iskoristio šansu da dođe do šesnaesterca rivala. Treba istaći i to da Luka Modrić večeras deluje dosta neprepoznatljivo,  imao je nekoliko neshvatljivih grešaka koje su mogle da dovedu do ozbiljne šanse na drugoj strani, srećom po Hrvatsku nije kažnjen.

Tanjug/AP

18' Bjukanon je dobro centrirao, ali nikoga od njegovih saigrača nije bilo tu da ukroti loptu, samo korner za Kanadu.

11' Pritisak veliki Hrvatske. Pokušavaju "kockasti" da slome odbranu Kanade, ali se dobro brane "redsi".

5' Neverovatno otvaranje meča. Vicešampion sveta Hrvatska je u nok-daunu, a "kanuksi" su silno motivisani, napadaju i vrše presing na zadnju liniju, ne zadovoljavaju se ovim rezultatom.

Tanjug/AP

2' Alfonso Dejvis je sjajno reagovao nakon ispucavanja Milana Borjana i potom centaršuta Bjukenona. Lepa akcija koju je krunisao igrač Bajerna golom.

2' GOL KANADA (1:0)

1' Počeo je meč na stadionu "Kalifa  internešnal" stadionu.

UOČI MEČA

Sastavi na meču Hrvatska - Kanada

Socascore.com

Hrvatska i Kanada nikada do sada nisu odigrali međusobni duel, a nakon prvog kola za obe selekcije današnji duel je biti ili ne biti.

Niko nije očekivao da će Hrvatska, vicešampion sveta, u prvom kolu remizirati protiv Maroka (0:0), a zanimljivo je da je u duelu Belgije i Kanade, selekcija "javora" prikazala dostojan otpor kvalitetnijim Belgijancima.

Odapinjali su pred današnji meč Kanađani "otrovne" strelice ka rivalu, pogrdnim rečima pojedini igrači u svlačionici su najavljivali meč, ali su se strasti brzo smirile.

Nema sumnja da reprezentacija koju predvode Alfonso Dejvis i Milan Borjan ima motivaciju da pokaže da nije slučajno završila na Svetskom prvenstvu u Kataru.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)