NOVA SENZACIJA NA MUNDIJALU: Belgija ne može da veruje šta se dogodilo protiv Maroka

Novosti online

27. 11. 2022. u 15:54 >> 16:00

FUDBALERI Belgije igrali su u 2. kolu "F" grupe protiv reprezentacije Maroka, a neočekivano, slavili su fudbaleri afričke selekcije 2:0. Gol za vođstvo je u 73. minutu postigao Abdelhamid Sabiri, a konačnih 2:0 postavio je Zakarija Abukhalal u 93. minutu.

НОВА СЕНЗАЦИЈА НА МУНДИЈАЛУ: Белгија не може да верује шта се догодило против Марока

Tanjug/AP

Belgijanci, druga selekcija na svetu, pokazali su na momente zbog čega važe za jednog od favorita iz senke za titulu šampiona sveta, ali su se ipak mučili da probiju bedem Marokanaca. Čak, nakon prvih 45. minuta igre bili su "lavovi" bliže golu.

Zanimljiva je scena viđena pred početak meča kada je na teren istrčao golman Maroka Jasine Bonu, koji je bio sa saigračima na centru terena tokom izvođenja himne, ali je posle toga završio na klupi, a mesto je ustupio Moniru El-Kadžuiju.

PROČITAJTE JOŠ:  OVO SE NIKAD DOSAD NIJE DESILO: Golman pevao himnu, pa zamenjen pre nego što je meč Svetskog prvenstva počeo

Tanjug/AP

Već nakon pet minuta igre šansu je imala Belgija. Torgan Azar je dobro proigrao Miči Batčuajia, a golman Maroka Monir El-Kadžui fantastično je reagovao.

Imali su inicijativu na terenu totalnu Belgijanci. Šutirali su čak četiri puta za 22 minuta, uz procenat poseda 76 posto, ali su se mučili da probiju defanzivni bedem rivala.

Odgovorio je Maroko u 35. minutu Ašraf Hakimi je loše zahvatio lptu, izašavši ispred Tiba Kurtoe, sebično je odlučio da šutira, kraj gola otišla je lopta.

Tanjug/AP

Tri minuta kasnije jako blizu gola bio je Kevin de Brujne. Oboren je iskosa kod šesnaesterca, potom je šutirao tik preko prečke.

U prvom minutu nadoknade usledio je totalni šok za Belgiju. Hakim Ziješ bio je oboren ispred šesnaesterca, slična situacija kao kod udarca De Brujnea je viđena, samo što je lopta završila u golu Kurtoe.

Sesar Arturo Ramos Palazuelos je pregledao VAR snimak i poništio pogodak Marokanaca zbog ofsajda Romena Sajsa.

Videlo se odmah na startu drugog poluvremena da je Hakim Ziješ silno raspoložen danas za igru. Šutirao je sa 20 metara, pravo u Edena Azara.

U 51. minutu zapretio je Eden Azar, a golman Maroka bio je siguran, izbacio je loptu u korner.

Tanjug/AP

Hrabro je igrao Maroko u drugom poluvremenu. Sada je Sofian Bufal imao dobru šansu, iskosa je šutirao, savladao Kurtou , ali lopta odlazi tik kraj stative.

Pravo niotkuda je u 65. minutu Dres Mertens došao u priliku za šut, a vrhunskom reakcijom golmana Maroka mreža je ostala mirna.

U 46. minutu Belgiju je spasao ofsajd, ali ne i u 73. minutu kada je Abdelhamid Sabiri poput Hakima Ziješa izveo skraćeni korner i ponovo je lopta završila u mreži Kurtoe, tada nije bilo ofsajda, vodio je Maroko 1:0.

Igrao se 82. minut kada je Jan Vertongen pripretio, a jedan od retkih pokušaja Belgijanaca završio je kraj gola Munira.

Ipak, tačku na i stavili su Hakim Ziješ i Zakarija Abukhalal fantastičnom akcijom u 93. minutu za konačnih 2:0. Fudbaler Čelsija je istrčao i prihvatio odlično dodavanje, zalomio je i proigrao saigrača kome je bilo teže da promaši nego da pogodi mrežu Tiba Kurtoe.

BELGIJA - MAROKO  0:2

(74' Sabiri, Abukhalal 90+3')

90+3' Došla je lopta do Ziješa, koji je iskosa proigrao Abukhalala, a on je zatresao mrežu za 2:0

90' GOL MAROKO! (2:0)

90' Istrčao je kontru Hamdalah, šutirao je iskosa, a Kurtoa je dobro zatvorio pristup golu. Pet minuta igraće se u nastavku.

89' Odlično su Marokanci zatvorili pristup golu. Belgijanci bezidejno lutaju ali ne pronalaze ključ za bravu gola "lavova".

85' Kombinovao je sa saigračem Ziješ, malo je nedostajalo da dođu do prilike za novi gol Marokanci.

84' Ne odustaje Maroko od ofanzivne igre, kontrolišu loptu i pokušavaju da napadnu.

82' Nakon kornera Jan Vertongen je raspalio glavom, pored stative.

73' Fantastično je skraćen korner izveo Sabiri, perfektno je to učinio, ovog puta nije bilo ofsajda. Zanimljivo je da je i u 45. minutu primio gol na isti način, a tada je bio poništen zbog ofsajda.

73' GOL MAROKO! (0:1)

64' Pravo niotkuda Dris Mertens došao je u priliku za šut, odlična reakcija golmana Maroka koji je na sjajan način sačuvao svoj gol.

Tanjug/AP

60' Novi pokušaj "lavova" loše je Masraui zahvatio loptu. Zanimljivo je da je posed lopte i dalje na strani Belgije (65 posto), ali Marokanci sve više i češće kontrolišu igru od starta drugog dela meča.

56' Velika šansa za Maroko. Bufal je šutirao iskosa, savladao je Kurtou, ali lopta odlazi tik pored stative.

52' Sada je zapretio Eden Azar sa ivice šesnaesterca,

49' Marokanci prete još jednom. Tukao je po lopti Hakim Ziješ sa dvadesetak metara, pravo u Kurtou. Belgijanac je previše kvalitetan golman da bi ga ovaj potez omeo.

46' Meč je nastavljen, krenulo je drugo poluvreme.

Tanjug/AP

45+1' KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+1'Izveo je Hakim Ziješ iskosa prekid, pogodio je gol i ne samo to, njegov udarac je završio u mreži. Nakon pregleda VAR snimka gol je poništen.

46'GOL MAROKO (OFSAJD)

45' Ziješ je oboren iskosa u blizini šesnaesterca. Slična situacija onoj koju je De Brujne imao malopre.

38' Prekid je dosuđen iskosa za Belgiju nakon što je Kevin de Brujne oboren pored šesnaesterca. Skraćeni korner "đavolima" je doneo dobru priliku. Šutirao je as Mančester sitija, tik preko prečke.

Tanjug/AP

35' - Velika šansa za Maroko, imao ju je Ašraf Hakimi, jako je loše zahvatio loptu iz izgledne prilike.

32' Bonu je imao lak posao nakon pokušaja Munijera, bek Belgijanaca imao je dobru priliku nakon dodavanja Kevina de Brujnea.

28' Nakon lepo izgrađene akcije, Bufal je poslao loptu u šesnaesterac, Šafak Ahimi spustio je glavom za Amalaha koji je volej poslao daleko na tribine.

22' Četiri puta šutirali su Belgijanci, jednom Marokanci, a treba istaći da je potpuna kontrola lopte na strani "đavola", koji imaju čak 76 procenata loptu u nogama, uz pet kornera, naspram nula Maroka.

Tanjug/AP

16' Već peti korner izvodi Belgija. Lepo je prethodno Eden Azar ostavio loptu za De Brujnea, a on je bio izblokiran.

11' Imaju Belgijanci inicijativu, upisuju i treći korner, a još bitnije, kontrolišu igru, dosta se igra na polovini Maroka i može da se kaže da u ovom trenutku gol visi u vazduhu.

Tanjug/AP

5' - Torgan Azar je iskosa proigrao Bačuaija, on je šutirao, a Monir El-Kadžui sjajno reaguje, samo korner. Nakon kornera je glavom tukao Torgan Azar, novi udarac iz ugla.

4' - Oštar start Kevina de Brujnea nad Jusufom El-Nesirijem, završio je Marokanac na travi, a nakon nekoliko desetina sekundi pridigao se igrač "lavova".

2' - Utakmica od velike važnosti za oba tima, a to su prepoznali i navijači koji su do poslednjeg mesta ispunili stadion "Al Tumama" stadion. Pogledajte prve fotografije sa tribina.

1' - Utakmica je počela, napad ima Belgija.

UOČI MEČA

Sastavi na meču Belgija - Maroko

Sofascore.com

Belgija je u prvom meču pobedila Kanadu 1:0, dok je Hrvatska upravo protiv Maroka odigrala meč bez golova.

Tako bi u slučaju pobede Belgija napravila veliki korak ka narednoj fazi Mundijala.

"Đavoli" i "Lavovi" igrali su do sada jednom, davne 1994. godine Mark Degriz je postigao jedini gol za Belgijance na tom meču.

Drugi meč "F" grupe igraju Hrvatska i Kanada od 17.00.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)