NEVERICA U BRAZILU: Titeov miljenik ne ide na Svetsko prvenstvo

Novosti online

07. 11. 2022. u 08:52

Selektor fudbalske reprezentacije Brazil Tite objaviće u toku dana konačan spisak fudbalera na koje računa za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru.

НЕВЕРИЦА У БРАЗИЛУ: Титеов миљеник не иде на Светско првенство

Foto arhiva VN

A kako sada stvari stoje - na njemu neće biti imena Filipea Kutinja, miljenika selektora "karioka". Jedan od najvažnijih igrača Brazila od dolaska Titea na kormilo reprezentacije biće "precrtan" zbog povrede koju je zaradio u dresu Aston Vile.

Kutinjo je povredu kvadricepsa zaradio na treningu engleskog kluba i očekuje ga pauza od čak deset nedelja, pa je jasno da će tek od 2023. ponovo na teren.

Unai Emeri je već izostavio Kutinja za meč protiv Mančester junajteda (3:1), neće ga biti ni idućeg vikenda protiv Brajtona, da bi trener Vile zvučao veoma pesimistično kada su ga novinari upitali da li će biti spreman za Mundijal koji počinje za dve nedelje. Nije želeo da bude taj koji će saopštiti loše vesti javnosti, nego je Kutinjo u međuvremenu već pozvao Titea i obavestio ga da na njega neće moći da računa u Kataru.

Foto arhiva VN

 

Jedan od najskupljih fudbalera svih vremena je bio standardni reprezentativac Brazila tokom prethodnog Svetskog prvenstva u Rusiji kada je zabeležio i asistenciju protiv Srbije, ali sada ga u revanšu 24. novembra definitivno neće biti.

Videćemo koga će Tite pozvati umesto njega, ali jasno je da koliko god da je ovo veliki udarac - nije glavobolja kakvu bi imale neke njegove kolege pošto Brazil sigurno ima najveću bazu fudbalera i mnogi će biti (ne)pravedno ostavljeni kod kuće. Već je procurio dobar deo spiska, čeka se još samo nekoliko imena.

Podsetimo, Brazil igra u grupi "H" protiv Srbije, Kameruna i Švajcarske i jedan je od favorita na Svetskom prvenstvu.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)