NESVAKIDAŠNJI POTEZ: Ševčenko dao posebnu kapitensku traku Levandovskom za Mundijal u Kataru

Novosti online

20. 09. 2022. u 18:14

ANDREJ ŠEVČENKO, ukrajinska fudbalska legenda i bivši trener reprezentacije svoje zemlje, uručio je Robertu Levandovskom kapitensku traku u bojama ukrajinske zastave i zatražio da je nosi na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru. Istovremeno se zahvalio poljskom kapitenu na podršci Ukrajini tokom ruske agresije.

НЕСВАКИДАШЊИ ПОТЕЗ: Шевченко дао посебну капитенску траку Левандовском за Мундијал у Катару

Foto: M.Vukadinović

Podsetimo, Levandovski je već imao ukrajinsku traku oko ruke za vreme utakmice, tada kao Bajernov kapiten na gostovanju u Frankfurtu. Fotografije Poljaka u dresu bavarskog kluba sa ukrajinskom zastavom u utakmici Bundeslige postale su viralne i obišle svet.

- Svet ne sme prihvatiti to što se događa. Nadam se da je celi svet na strani Ukrajine - rekao je tada Levandovski, a nešto kasnije i istakao da kao kapiten poziva svoje sunarodnike da bojkotuju utakmicu protiv Rusije.

FOTO: AP

- Ova traka za mene je simbol emocija koje povezujem sa svojom zemljom. Zahvaljujem tebi i celoj Poljskoj zbog potpore mojim sunardnicima - rekao je Ševčenko stavljajući kapitansku traku oko ruke poljskoj gol-mašini.

- Biće mi čast. Sloboda je jedna od najvažnijih stvari. Za mene je sasvim prirodno biti na vašoj strani - odgovorio je aktuelni napadač Barselone.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)