KO JE OVO MOGAO DA OČEKUJE? Danil Medvedev rešio da "napadne" Novaka Đokovića

Novosti online

19. 09. 2022. u 20:18

RUSKI teniser Danil Medvedev ima velike planove u "belom sportu", a njegov glavni - kosi se sa glavnim planom koji ima Novak Đoković.

КО ЈЕ ОВО МОГАО ДА ОЧЕКУЈЕ? Данил Медведев решио да нападне Новака Ђоковића

FOTO: Photojoiner

Podsetimo, Rus je do prošlog ponedeljka bio najbolje rangirani teniser sveta, a sa te pozicije ga je smenio mladić koji ga je smenio i sa trona Ju-Es opena, Karlos Alkaraz.

Medvedev je 2021. u finalu tog turnira pobedio upravo Đokovića (sa 6:4, 6:4, 6:4), a to mu je jedina grend slem titula u karijeri.

Igrao je još tri "velika finala", a poslednji na ovogodišnjem Australijan openu, "Novakovom grend slemu", kako to vole da kažu ljubitelji tenisa, usled Đokovićevih rekordnih devet titula u Melburnu.

I, iako Nole ima velike planove za predstojeći AusOpen (imajući u vidu poslednje vesti iz Australije, koje glase da će Srbin moći da igra u januaru 2023. na tamošnjem grend slemu, iako mu je prilikom deportacije izrečena zabrana od tri godine dolaska u pomenutu državu), Medvedev je rešio - da baš tamo "pokaže zube".

Ne samo Noletu, već svima koji sumnjaju u njega, posle nove, kratkotrajne "epizode" na vrhu ATP liste.

FOTO: Privatna arhiva

Govoreći o onome što sledi, Medvedev je za Jurosport, pored ostalog, rekao i ovo:

- Sledeće godine, Australijan open počinje vrlo brzo po završetku aktuelne sezone. Zato je jako važno izgraditi samopouzdanje na kraju ove godine. To je najbolji način da se pripremim za novu sezonu, a naročito za taj Australijan open - ne skriva Rus želju da ovoji baš "Novakov grend slem".

Tome je, gotovo u dahu, dodao sledeće:

- Meni je sad jako važno da na predstojećim turnirima u zatvorenim prostorima prikupim što je više moguće bodova, kako bih bio što bolji nosilac u Melburnu. 

FOTO: AP

Govorio je Medvedev i o željama za završnicu ove sezone:

- Na turnirima na kojima ću igrati do kraja 2022. mogao bih da osvojim 3.750 bodova. Naravno, biće skoro nemoguće to ostvariti, ali dve i po, do tri hiljade bodova... što da ne? Bio bi to sjajan način da se završi ove godina. Ako uspem da osvojim mnogo bodova, možda bih već na početku sledeće godine mogao da se vratim na prvo mesto ATP liste - neskriveno je, s ambicijama da osvoji Australijan open, zaključio Medvedev.

Podsetimo, u odsustvu deportovanog Novaka Đokovića, na ovogodišnjem grend slemu u Melburnu u finalu muške pojedinačne konkurencije Danil Medvedev je igrao protiv Rafaela Nadala. Španac je pobedio posle preokreta sa 2:6, 6:7(5), 6:4, 6:4, 7:5 i tako došao do 21. gren slem titule, povevši tog časa u trci sa Noletom i Rodžerom Federerom.

Od tada je Nadal "uzeo" i Rolan Garos, stigavši tako do 22 najveća trofeja, a Novak Đoković mu je prišao na jedan zaostatka kada je osvojio Vimbldon. Rodžer Federer, koji je najavio kraj karijere na predstojećem revijalnom Lejver kupu, ostao je na 20 grend slem titula.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024