KAMERUN? OPREZ! Rival Srbije na Mundijalu koji nije nimalo naivan - prošli put nam je dao tri gola

Č. V.

01. 04. 2022. u 19:57

SRBIJA je saznala rivale na Svetskom prvenstvu u Kataru, igraće u grupi G sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom, a redakcija "Novosti" vam predstavlja pomenutu afričku selekciju.

КАМЕРУН? ОПРЕЗ! Ривал Србије на Мундијалу који није нимало наиван - прошли пут нам је дао три гола

Foto: Epa

Zanimljivo je da to da je naša reprezentacija za rivale dobila iste dva nacionalna tima kao na Mundijalu u Rusiji (Brazil i Švajcarska), dok je Kostariku "zamenila" ekipa sa afričkog kontinenta.

Srbija će takmičenje početi 24. novembra protiv "karioka", drugi meč je rezervisan za 28. protiv "lavova", dok će izabranici Dragana Stojkovića Piksija sa "sajdžijama" odmeriti snage 2. decembra. A "lavovi" su posebna priča...

Možda je Kamerun najslabija selekcija na papiru u ovoj grupi, ali nema sumnje da će svima biti teško da igraju protiv njega.

Ilustracija

Kada je ova reprezentacija u pitanju najveći uspeh im je bio četvrtfinale 1990. godine. Osim tog rezultata , "lavovi" nisu imali mnogo uspeha na Mundijalima, ali jesu na Olimpijskim igrama, pa su 2000. godine u Sidneju u finalu pobedili Španiju i osvojili zlato.

Takođe, na najvećoj fudbalskoj sportskoj smotri od 2014. godine nije bilo ove reprezentacije, što znači da se nakon propuštanja Svetskog prvenstva u Rusiji vraćaju u elitno društvo.

Srbija i Kamerun su odigrali jedan međusobni meč. Bilo je to 2010. godine kada su "orlovi" na stadionu Partizana slavili sa 4:3 u prijateljskoj utakmici. Tada su golove za našu reprezentaciju postigli Nenad Milijaš, Dejan Stanković, Miloš Krasić i Marko Pantelić, dok su za "lavove" strelci bili Pjer Vebo (dva puta) i Erik Makim Čupo-Moting koji bi trebalo da nastupa u Kataru.

Nekadašnji najveći fudbalski asovi ove zemlje su, svakako, Rože Mila, Tomas N'Kono, Rigobert Song i Samjuel Eto, ali i sada tu ima izvrsnih fudbalera. Predvodi ih peti strelac Kameruna u istoriji reprezentacije, Vensan Abubakar (84 nastupa, 33 gola), sada već čuveni Erik Maksim Čupo-Moting iz Bajerna (18 golova u 67 utakmica), na golu je saigrač Dušana Tadića iz Ajaksa, Andre Onana, a tu su još i Zambo Angisa iz Napolija, bivši fudbaler Partizana, Leandre Tavamba...

Fudbalska reprezentacija Kameruna:

Nastupa na Svetskom prvenstvu: 8

Najbolji rezultat: četvrtfinale (1990.)
Trenutni plasman na FIFA rang listi: 37

BONUS VIDEO: Neobična soba na mundijalskom stadionu u Kataru

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)