NA RONALDA, PA ODMAH NA HRVATE?! Evo šta čeka "orlove" ako prođu grupu na Svetskom prvenstvu!

D. N.

01. 04. 2022. u 19:44

U Dohi je obavljen žreb za Svetsko prvenstvo u fudbalu čiji je domaćin Katar, a reprezentacija Srbije ne samo da je saznala tri rivala u preliminarnoj, grupnoj fazi, već i s kim bi mogla da igra ako prođe u osminu finala.

НА РОНАЛДА, ПА ОДМАХ НА ХРВАТЕ?! Ево шта чека орлове ако прођу групу на Светском првенству!

Ilustracija

Podsetimo, Voljom žreba, "orlovi" su svrstani u grupu G, u kojoj su još i Brazil i Švajcarska (s kojima smo, pomalo neverovatno, bili i u grupi na prošlom šampionatu planete), te Kamerun.

I, nakon što "orlovi" odigraju svoje mečeve s njim, a raspored odigravanja svih utakmica na Mundijalu je već poznat, uslediće nokaut faza za koju se svi nadamo da će za učesnika imati i reprezentaciju Srbije.

A grupa u kojoj su naši fudbaleri, ukršta se u osmini finala s grupom H u kojoj su Portugal, Gana, Urugvaj i Južna Koreja.

Ako Portugalci opravdaju ulogu favorita i osvoje prvo mesto u toj grupi, onda će u osmini finala igrati s drugoplasiranom selekcijom naše, G grupe, a to bi mogla da bude i Srbija. Desi li se to, doći će do trećeg duela ovih ekipa u vrlo kratkom vremenskom razdoblju, i to posle antologijskih 2:2 na Marakani, a onda i onih, za istoriju čuvenih, 1:2 u korist Piksijeve ekipe u Lisabonu, kada su "orlovi" direktno otišli na Mundijal, a Portugalci morali u baraž.

Naravno, niti je garantovano da će Portugal osvojiti prvo mesto u svojoj grupi, niti je nemoguće da Srbija bude prva u grupi G, ali ono što jeste sigurno, to je da će se po dve najuspešnije selekcije iz ovih grupa ukrstiti u osmini finala, i to po principu "prvi s drugim, i obrnuto".

A ako prođemo dalje... odmah Hrvati?

Ako bi naša reprezentacija bila prva u grupi, pa onda u osmini finala eliminisala drugoplasiranu ekipu iz pomenute grupe H, u četvrtfinalu bi igrala s boljim iz meča u kome će se sastati pobednik grupe E i drugoplasirani tim grupe F. A učesnici grupe E su Španija, Nemačka, Japan i pobednik baraž meča Kostarika - Novi Zeland, dok su članovi grupe F Belgija, Kanada, Maroko i Hrvatska.

Sa druge strane, ako bi "orlovi" bili drugi u grupi, pa uspeli da u osmini finala savladaju pobednika grupe H, u četvrtfinalu bi se opet ukrštali s grupama E i F, odnosno, u ovom slučaju, s boljim iz meča u kome se drugoplasirana ekipa grupe E sastaje s pobednikom grupe F.

Dakle, ako je suditi po fudbalskom statusu, kao favoriti se izdvajaju Španija i Nemačka, odnosno Belgija i Hrvatska, pa bi u nekoj od tih selekcija trebalo "tražiti" eventualnog rivala Srbije u četvrtfinalu, pod uslovom, naravno, da "orlovi" prebrode i grupnu fazu, i osminu finala. Daleko je to, baš daleko od ovog trenutka, ali ovo je danas postalo poznato nakon što je u Dohi okončan vrlo zanimljiv žreb za Svetsko prvenstvo čiji je domaćin Katar.

Podsetimo, Mundijal počinje 21. novembra i završava se 18. decembra 2022.

Kada te vera u pobedu vodi


VODAVODA je od početka verovala u Orlove i njihovu pobedničku prirodu. Zbog toga je mnogo pre početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru stala uz fudbalsku reprezentaciju i dala vetar u krila Orlovima. U životu, čovek svakodnevno funkcioniše verujući u mnoge stvari – ideje, ljude i ciljeve. Može se reći da je gotovo nemoguće živeti bez vere u značaj i ishod svega što radimo.

 Kao da u prirodi postoje određeni zakoni koji dokazuju da je priroda prvi pokretač svakog od nas, a vera put kojim se stiže do cilja. Jer da bismo postigli velike stvari, moramo ne samo da delujemo, već i sanjamo, ne samo da planiramo, već i verujemo. Zato, kada sumnje postanu glasne, a podrška tiha – VERUJ INTELIGENCIJI PRIRODE. PRIRODA ZNA NAJBOLjE.

Bonus video: Neobična soba na Mundijalskom stadionu u Kataru

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)