"I ONI SE PLAŠE SRBIJE": Posle Hrvata još jedna reprezentacija ne želi "orlove" za rivala na Mundijalu

Novosti online

01. 04. 2022. u 11:35

ŽREB za Svetsko prvenstvo je u petak od 18.00 časova, a u jednoj od kuglica naći će se i ime Srbije.

И ОНИ СЕ ПЛАШЕ СРБИЈЕ: После Хрвата још једна репрезентација не жели орлове за ривала на Мундијалу

FOTO: AP/Tanjug

"Orlovi" su smešteni u trećem šeširu, a selektoru naše reprezentacije Draganu Stojkoviću, kako on kaže, svejedno je koga ćemo izvući.

Lako bi moglo da se dogodi da današnji žreb u Dohi, kao i pre četiri godine, spoji u istu grupu selekcije Srbije i Švajcarske.

Ako bi se Švajcarci pitali, oni baš i ne bi voleli da dobiju Piksijeve izabranike. Ovakav utisak stiče se posle najave žreba od novinara "Blika" Andreasa Benija koji je iz Katara poručio:

- Molim vas, samo ne Srbi - rekao je Beni.

On je u emisiji obrazložio i zbog čega ne želi Srbiju, a naravno da to ima veze sa dešavanjima na utakmici u Rusiji koju su Švajcarci dobili sa 2:1. Na pitanje iz studija ko je za izbegavanje iz 3. šešira, novinar je naglasio:

- Naravno, Srbija. Još od slučaja iz 2018. godine iz Kalinjingrada i Svetskog prvenstva, kada su Granit Džaka i Đerdan Šaćiri, naši igrači poreklom sa Kosova, neprijateljski provocirali dvoglavim orlom posle njihova dva gola za 2:1. Takve nacionalističke poruke na utakmici nikome nisu potrebne. I sam Katar, kao mesto održavanja, je toliko politički okaljan da vam ne treba nikakva druga rasprava na tu temu - kategorično je odgovorio Andreas Beni.

Bonus video: Svemirsko svetsko prvenstvo: Spaktakl kakav fudbal ne pamti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)