"SAMO NE MINI ŠIPTARI": Legenda srpskog fudbala ima jednu želju pred žreb za Mundijal

Novosti online

01. 04. 2022. u 09:25

ŽREB za Mundijal je u petak (18.00, RTS1), svi željno čekaju da vide sa kim će Srbija igrati u grupi. Trenutno je Srbija na 25. mestu FIFA rang-liste i to će nas svrstati u treći rang svetskog fudbala u Kataru, tako da ćemo morati da iznenadimo nekoga iz prvog ili drugog šešira kako bismo mogli da prođemo grupu.

САМО НЕ МИНИ ШИПТАРИ: Легенда српског фудбала има једну жељу пред жреб за Мундијал

Foto: AP Photo/Armando Franca

Proslavljeni srpski fudbaler Dule Savić nema neke specijalne želje. On smatra da je najvažnije da svi igrači budu zdravi i da u Katar odemo u najjačem sastavu. Iz prvog šešira priželjkuje Brazilce.

- Igrali smo na svetskim prvenstvima protiv njih, pa bih voleo Brazil. Mi smo važili za evropske Brazilce, pa neka sada igraju evropski i pravi Brazilci zbog lepote fudbala i zbog uživanja - kaže Savić za Informer.

Na pitanje da li voleo da ponovo odmerimo snage i sa reprezentacijom Švajcarske, da im se revanširamo za bolan poraz na Mundijalu u Rusiji, Savić je dao izuzetno zanimljiv odgovor.

- Sa mini šiptarskom reprezentacijom ne bih voleo da igramo. Gadni su mi, ne mogu da ih gledam. Znam da možemo i sa Hrvatima, ali bih voleo sa njima što kasnije, recimo u polufinalu - kaže proslavljeni as.

FOTO: M. Vukadinović

 

Savić ističe da ne smemo da potcenimo timove iz četvrtog šešira.

- To su sve jake reprezentacije. Nijedna grupa neće biti laka. Nema težeg i lakšeg protivnika, da kažemo to ćemo mi lagano i sigurno. Pobeda mora da se ostvari na terenu, a ne u priči ili na papiru. Mnogo je jakih ekipa, nema slabih. Na nama je da budemo u formi. Onda možemo da se borimo na pravi način - kaže Savić.

Bonus video: Svemirsko svetsko prvenstvo: Spaktakl kakav fudbal ne pamti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)