I KLADIONICE VERUJU U "ORLOVE": Evo gde svetski prognozeri vide Srbiju na Mundijalu u Kataru

Nedeljko Iljukić

26. 03. 2022. u 20:42

VRATILI smo veru u reprezentaciju. Vratili smo se na velika vrata u svetski fudbal. Vratili smo navijače na tribine. Koliko puta ste bar ove tri rečenice čuli u poslednjih godinu dana, otkako je na klupu Srbije seo Dragan Stojković? Popularni Piksi se vratio u srpski fudbal i stvarno se dogodilo sve ovo s početka priče.

И КЛАДИОНИЦЕ ВЕРУЈУ У ОРЛОВЕ: Ево где светски прогнозери виде Србију на Мундијалу у Катару

FOTO: M. Vukadinović

U "orlove" su počeli da veruju svo koji vole fudbal u Srbiji, ali posebna grupa ljudi je na vrlo neobičan način takođe počela da veruje u naš tim koji igra lep, napadački fudbal. I koji se bez poraza u kvalifikacijama domogao SP u Kataru.

Čak osam meseci pre početka Mundijala, na kojem će učestvovati 32 reprezentacije, sportske kladionice, i to one najpoznatije su počele da prognoziraju ishod. Prijatno iznenađenje je visoka pozicija Srbije, koja deli 11. mesto sa aktuelnim vicešampionom Hrvatskom i nekadašnjim svetskim prvakom Urugvajom sa kvotom 51. Svetski bukmejkeri su stavili "orlove" u ovakvo društvo i na ovaj način ukazuju im određenu dozu poverenja i vide ih kao potencijalno iznenađenje. Kako igraju poslednjih godinu dana i kako su već pokorili Portugaliju, možda i ne bi bilo čudno da dođemo do završnice Mundijala.

RADOST Reprezentativci Srbije/FOTO: M. Vukadinović

Jer, poslednji put selekcija naše zemlje u završnici SP našla se 1990. na Mundijalu u Italiji, kada smo sa selektorom Ivicom Osimom došli do četvrtfinala, a 1998. u Francuskoj sa Slobodanom Santračem do osmine finala. Poseban kuriozitet je da je u oba tima glavna zvezda, sa "desetkom" na leđima bio današnji selektor Dragan Stojković Piksi. Eto prilike da u novoj ulozi, sa svojom zemljom, proba u Kataru da ponovi isti uspeh.

Ako je verovati kladionicama, Srbija ima realne šanse da prođe grupnu fazu takmičenja, sa tri rivala čija ćemo imena saznati 1. aprila na žrebu u Dohi. Računica je jasna. Danas, ako uložite 1.000 dinara na prognozu da će Srbija biti prvak sveta, dobijate u decembru 51.000. Možda i više, ako na uplatnom mestu budete hrabriji i uložite neki dinar više.

Brazilci favoriti

KLADIONICE misle da će Brazil pre svih da dođe do titule prvaka sveta. Na njih je kvota 6,50, dok su na drugom mestu aktuelni svetski prvaci Francuzi sa kvotom 7. Englezi su treći favoriti (8), a slede Španija (9), Nemačka (10), Argentina (11), Belgija (13), Portugalija (15), Holandija (17), Danska (29), Srbija, Hrvatska, Urugvaj (51)...

BONUS VIDEO: Piksi saopštava spisak reprezentativaca ze predstojeće prijateljske utakmice

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)