LIL JE NOVI ŠAMPION FRANCUSKE: Velika noć za ovaj klub, PSŽ skinut sa trona

Od stalnog dopisnika Pariz - Goran Čvorović

23. 05. 2021. u 23:52

LIL je šampion Francuske u fudbalu, PSŽ je drugi! Čudo se u poslednjem kolu nije dogodilo, jer su "severnjaci" uspeli da sačuvaju bod prednosti.

ЛИЛ ЈЕ НОВИ ШАМПИОН ФРАНЦУСКЕ: Велика ноћ за овај клуб, ПСЖ скинут са трона

Foto: Printskrin/Twitter/@Ligue1_ENG

Nejmar, Mbape i drugovi pobedili su Brest u gostima sa 2:0, ali je Lil takođe slavio na strani, protiv Anžea, sa 2:1.

Neizvesnost je kratko trajala, jer je Lil poveo već u 10. minutu golom Davida. Prednost je u 45. minutu povećao Jilmaz, dok je Anže u poslednjim sekundama smanjio golom Fulžinija. Parižanima je bio potreban nerešen ishod u ovom meču, da sačuvaju titulu.

S druge strane, PSŽ je pobedio golovima Di Marije direktno iz kornera uz "pomoć" Fevra koji je delimično skrenuo loptu u 37. minutu i Mbapea u 71. Sedmica "svetaca" je s 27 golova bio najefikasniji u prvenstvu, a u celoj sezoni postigao je ukupno 42 gola. Prethodno je, u 19. minutu, Nejmar promašio penal. To je bio ukupno drugi promašaj Brazilca s bele tačke od 24 izvođenja od kako je došao u Pariz.

Prvenstvo je do poslednjeg kola bilo neizvesno, ne samo oko titule, već i kada se radi o baražu za opstanak i plasmanu u evropska takmičenja.

Lil i PSŽ direktno su se plasirali u Ligu šampiona, dok će Monako igrati kvalifikacije ili takođe ići direktno, zavisno od rezultata finala Lige Evrope. U Ligu Evrope idu Lion i Marselj, iz Lige ispadaju Dižon i Nim, dok će Nant igrati baraž za opstanak s Tuluzom. Brest je uspeo da obezbedi opstanak, i pored poraza od Pariza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda