BAKA ME UBACILA U TIM: Mesi otkriva kako je izvršen pritisak da zaigra kod svog prvog trenera

N. ILJUKIĆ

23. 05. 2021. u 07:07

LIONEL Mesi je jedan od najboljih fudbalera na svetu, a pošto je već na godišnjem odmoru, bila je to prilika za argentinski časopis "Ole" da napravi sa njim veliku životnu ispovest i bio je to u pravom Mesijevom stilu - pun pogodak.

БАКА МЕ УБАЦИЛА У ТИМ: Меси открива како је извршен притисак да заигра код свог првог тренера

Lionel Mesi Foto AP

Kapiten Barselone je za početak otkrio kako se sa ulica rodnog Rosarija preselio u lokalni klub i kako je njegova baka odigrala vrlu bitnu ologu na početku sada već sjajne karijere.

- Jednom starijem timu je nedostajao igrač, a moja baka je počela da viče treneru: Ubaci ga! Usledio je odgovor: Neću, gledaj kolicki je, ti si luda, povrediće ga! Ali ona je bila odlučna, ušao sam i uradio par dobrih stvari sa loptom, a kada se vratila kući poručila je: Kupite mu kopačke, vodim ga na trening sledeće nedelje. Kada sam imao četiri ili pet godina, već sam svuda išao sa loptom, praktično od trenutka kada sam prohodao. Sećam se svojih prvih mečeva u Grandoliju. Imam stariju braću i rođake, uvek sam želeo da igram sa njima. Od četvrte godine sam praktično počeo da igram za klub - otkrio je Mesi.

Od svoje sedme do 13. godine je taj žgoljavi klinac bio je u NJuels old bojsu, a onda je prešao u Barselonin kamp, La masiju.

- Istina je da je donošenje te odluke bilo teško, ali u isto vreme i brzo. Nisam oklevao i razmišljao. Bilo je teško jer nisam mogao da igram, a onda sam počeo i povredio se. Gotovo godinu dana nisam mogao da se takmičim. Ipak, imao sam sreću da sve to prođe. Uvek sam se plačući vraćao iz Rosarija. Želeo sam da dođem ovde u Barselonu, ali istovremeno mi je bilo teško da napustim sve. Izgubio sam mnogo prijatelja, komunikacija je tada bila veoma teška, danas bilo koje dete od 13 ili 14 godina nosi telefon, a to tada nije bilo moguće - seća se Mesi.

Na prosto novinarsko pitanje: kako je biti Lionel Mesi, kapiten Argentine i Barselone daje malo složeniji odgovor:

- Najviše mi je žao što ne mogu normalno da izađem na ulicu. Otići u šoping ili neki tržni centar je jako teško. Nekada postoje trenuci kada želite da budete bez tog pritiska. Ne zbog toga što vas svi prepoznaju i žele da se fotografišu, već što postoje dani kada baš niste u pravom elementu. Samo želite da budete smireni i da ne sretnete nikoga. Jasno mi je da ljudi žele autogram i fotografiju, ali nekada jednostavno nisam raspoložen i to mi se često događa.

Od mnogih stvari koje je propustio na terenu, a nemaju direktne veze sa majstorijama sa loptom, Mesi je istakao potpuno neobičan detalj.

- Žao mi je što kao mlad igrač nisam tražio dresove od igrača protiv kojih sam igrao, kao što su Brazilac Ronaldo i Roberto Karlos. To su igrači sa kojima sam se susretao, a danas kažem da bih voleo da imam njihov dres - poslao je Mesi praktično poruku dvojici nekadašnjih asova večitog rivala iz Madrida.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)