BORBA ZA OPSTANAK DOBIJA KONAČNE OBRISE: Na redu poslednja dva kruga pakla

M. B.

13. 05. 2021. u 21:12

OSAM "davljenika", a u čamcu ima mesta samo za njih šest.

БОРБА ЗА ОПСТАНАК ДОБИЈА КОНАЧНЕ ОБРИСЕ: На реду последња два круга пакла

FOTO: FK Spartak

Srpski fudbalski "Titanik" je ove sezone po mnogo čemu doživeo havariju koja podseća na onu sa slavnog broda, ali bez obzira na sve poslednjih 180 minuta fudbala će doneti dramu kakva se retko viđa, makar ona bila i sumnjiva.

Posle TSC i Metalca, koji su prebrinuli sve brige minulog vikenda, sutra bi to mogao da učini Spartak na gostovanju Vojvodini, pošto bi Subotičani remijem i 51 osvojenim bodom izbegli sve varijante u kojima bi sa 50 bodova odlučivali međusobni susreti timova koji dobace do pomenute kote. Preostala dva meča sutrašnjeg programa; Radnik - TSC i Bačka - Crvena zvezda, značajna su samo utoliko što TSC može do petog mesta na tabeli, dok je novi, stari šampion Srbije zainteresovan za obaranje rekorda po broju postignutih golova i osvojenih bodova.

Daleko interesantnije će biti na šest utakmica koje su na programu u subotu od 13 i 30. Imajući u vidu iskustva iz nekoliko prethodnih nedelja u borbi za opstanak jasno je da je jedina sigurna računica za "davljenike" osvajanje svih šest bodova. Od ekipa koje su ugrožene to, svakako, ne mogu da učine svi, pošto poslednje kolo donosi okršaje Novog Pazara i Napretka, odnosno Voždovca i Javora.

Upravo zbog toga minimalnu prednost u odnosu na ostale imaju Radnički, Rad i Proleter, koji praktično sudbinu opstanka drže u svojim rukama, jer sa šest osvojenih bodova u poslednja dva kola ne moraju da razmišljaju o učinku konkurenata. Najteža situacija je za Ivanjičane, koji su trenutno iznad crte sa 45 osvojenih bodova, ali sutra dočekuju rasterećeni Čukarički, dok ih u poslednjem kolu očekuje gostovanje Voždovcu. "Zmajevi" će u meč pretposlednjeg kola ući sa saznanjem o učinku konkurenata, ali i sa mnogo težim zadatkom, pošto idu na noge Partizanu.

Poslednja dva kruga pakla su pred nama, uzbuđenja nam neće nedostajati, uz nadu da ćemo biti lišeni bilo kakvog vida smešne "režije".

Već ranije iz Superlige ispali su: Inđija, Zlatibor, Mačva i Bačka.

KONAČAN RASPLET 19. MAJA

U POSLEDNjEM kolu, koje je na programu 19. maja, sastaju se: Novi Pazar - Napredak, Mladost - Partizan, Voždovac - Javor, Čukarički - Radnik, TSC - Inđija, Proleter - Vojvodina, Spartak - Rad, Mačva - Zlatibor, Radnički - Mačva i C. zvezda - Metalac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri