HOLANDIJA U PROBLEMU: Van Dajk propušta Evropsko prvenstvo

Novosti online

12. 05. 2021. u 13:39

Fudbaler Liverpula Virdžil van Dajk saopštio je danas da neće igrati za reprezentaciju Holandije na predstojećem Evropskom prvenstvu, pošto se i dalje oporavlja od povrede kolena.

ХОЛАНДИЈА У ПРОБЛЕМУ: Ван Дајк пропушта Европско првенство

Foto: EPA-EFE/ Laurence Griffiths / POOL

"Mislim da sam doneo ispravnu odluku da ne idem na Evropsko prvenstvo i da krenem u poslednju fazu rehabilitacije tokom pauze između sezona", rekao je Van Dajk za sajt Liverpula.

Van Dajk je povredio ligamente kolena u oktobru tokom utakmice sa Evertonom, podvrgnut je operaciji i od tada se oporavlja.

"Osećam se prilično dobro. Osećam se pozitvno, pun sam energije i naporno radim. Ovo je bilo veoma, veoma teško putovanje, ali dobro se osećam i lepo napredujem. Puna koncentracija biće na pripremama u klubu, to je realan cilj i tome se radujem. Veoma sam razočaran što neću predvoditi moju reprezentaciju na Evropskom prvenstvu, ali stvari su takve kakve jesu i svi moramo to da prihvatimo", naveo je on.

"Mislim da je odluka da ne idem na Evropsko prvenstvo ispravna, kada se pogleda šira slika. Teško je, ali pomirio sam se s tim", dodao je odbrambeni fudbaler.

Holandija će na Evropskom prvenstvu, koje počinje 11. juna, igrati u Grupi C sa Ukrajinom, Austrijom i Severnom Makedonijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)