TRKA ZA TITULU U ŠPANIJI I DALJE NEIZVESNA: Barselona i Atletiko podelili bodove

Novosti online

08. 05. 2021. u 18:21

DERBI 35. kola Primere između Barslone i Atletiko Madrida odigran na "Kamp Nou" okončan je bez golova, tako da se ništa značajnije nije promenilo kada je trka za titulu u pitanju.

ТРКА ЗА ТИТУЛУ У ШПАНИЈИ И ДАЉЕ НЕИЗВЕСНА: Барселона и Атлетико поделили бодове

FOTO: AP

Katalonci su trijumfom mogli da preskoče "jorggandžije" na tabeli, dok je klub iz glavnog grada Španije trijumfom mogao da učini veliki korak ka osvajanju trofeja.

Ipak, utakmica je završena najnepopularnijim rezultatom, a sa njim najviše može da bude zadovoljan Real Madrid koji bi pobedom nad Seviljom (nedelja, 21 sat) mogao da se izjednačni sa Atletikom na čelu tabele.

Što se utakmice na "Kamp Nou" tiče, Barselona je više napadala, ali to nije uspela da materijalizuje i osvoji tri boda.

Markos Ljorente i Janik Karasko su mogli da dovedu goste do prednosti, no u tim situacijama odličan je bio Ter Štegen. Od tog momenta Katalonci su preuzeli kontrolu i umalo nisu poveli preko Mesija.

Argentinac je krenuo skoro sa centra, nanizao je nekoliko igrača kluba iz Madrida, odlično šutirao, a Oblak sjajno intervenisao i odbio loptu u korner.

Lionel Mesi/FOTO: AP

Barselona koja je na ovom meču bila lišena pomoći prvog trenera Ronalda Kumana (odrađuje suspenziju zbog crvenog kartona) imala je sjajne u prilike u drugom delu meča preko Usmana Dembelea i Lionela Mesija.

Francuz je posle dobrog centaršuta Albe iz izglende pozicije glavom šutirao preko gola, dok je kapiten domaćih tukao iz slobodnog udarca malo iznad prečke.

Atletiko je ostao na čelu tabele u Primeri sa 77 bodova, dva više od Barselone, a tri od Reala i utakmicu više.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina