JEZIVA ISPOVEST ANDREJA ŠEVČENKA: Svi moji prijateji su umrli od droge, alkohola i oružja

Novosti online

03. 05. 2021. u 15:21

LEGENDARNI ukrajinski napadač Andrej Ševčenko, sada selektor te zemlje, objavio je u ponedeljak ujutru autobiografsku knjigu pod nazivom "Moj život, moj fudbal."

ЈЕЗИВА ИСПОВЕСТ АНДРЕЈА ШЕВЧЕНКА: Сви моји пријатеји су умрли од дроге, алкохола и оружја

Foto: M.Vukadinović

Osim o fudbalu, Ševčenko je pisao o nekim stvarima iz svog privatnog života među kojima je i nesreća u Černobilju - 200 kilometara od njegove rodne kuće.

- Nadam se da nikoga neću iznenaditi ako kažem da mi se sve činilo normalnim. Imao sam 10 godina, interesovao me samo fudbal i odveli su me u akademiju Dinama iz Kijeva. Ali reakotor je pukao odjednom i odveli su nas sve odatle - napisao je Ševčenko:

- Još uvek osećam teskobu. Autobusi iz SSSR su tada stigli i odveli decu između 6 i 15 godina. Osećao sam se kao da živim u filmu.

Dotakao se Ševčenko i prijatelja iz detinjstva koji nisu imali sreće u životu kao on.

- U mom selu sam počeo da imam sve manje prijatelja. Svi su umrli. Ne od zračenja, već od alkohola, droge i problema sa oružjem. Proboji zidova u SSSR-u su postojali sve veći i veći, svet za koji smo znali se raspadao, a moji prijatelji nisu verovali ni u šta i na kraju su se izgubili. LJubav mojih roditelja i fudbal su mi spasli život - priznaje Ševčenko.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NOVAK U ZAGRLJAJU JECINE SUPARNICE: Zbog ovog susreta gore mreže - San se danas ostvario (FOTO)