RUSI MODERNIZUJU UBITAČNOG LOVCA: Nova verzija "zaštitnika neba" uskoro u vazduhu (VIDEO)

Novosti online

02. 05. 2021. u 15:15

LOVCI Su-30SM u službi Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i ruske mornarice biće modernizovani do verzije Su-30SM2, saopštio je list "Izvestija", pozivajući se na izvore u Ministarstvu odbrane.

РУСИ МОДЕРНИЗУЈУ УБИТАЧНОГ ЛОВЦА: Нова верзија заштитника неба ускоро у ваздуху (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

- Glavne odluke o modernizaciji Su-30SM do nivoa SM2 su već donete. Planirano je da radovi budu završeni do 2027. godine. Neće biti nadograđeni samo lovci Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije, već i mornaričke avijacije - piše list.

Međutim, prema rečima sagovornika agencija, tačan broj "tridesetica" koji će biti modernizovan do nivoa Su-30SM2 za sada nije određen.

Kako je precizirano, modernizovani avioni će dobiti najsavremeniji motor – AL-41F-1S, koji se trenutno ugrađuje na serijske avione Su-35, moćniji radar „Irbis“, kao i prošireni arsenal oružja klase „vazduh-vazduh“ i „vazduh-zemlja“, uključujući hipersonično.

"Suhoj" Su-30SM je višenamenski lovac. On može da se koristi i danju i noću, u jednostavnim i kompleksnim meteorološkim uslovima.

Su-30SM se takođe može koristiti za upravljanje grupnim borbenim akcijama za gospodarenje u vazduhu, uništavanje desanta neprijatelja u vazduhu, kao i za sprovođenje vazdušnog izviđanja i uništavanje kopnenih ciljeva u jednostavnim i teškim meteorološkim uslovima.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)