STONOTENISERKE NOVOG SADA PO ŠESTI PUT PONELE TITULU DRŽAVNOG PRVAKA: Šampionski pehar četvrti put zaredom

S. B.

01. 05. 2021. u 11:25

STONOTENISERKE Novog Sada i zvanično su ponele šampionski pehar pobednika Superlige Srbije za sezonu 2020-21. godine, što im je četvrti uzastopni trofej državnog prvaka, a ukupno šesti u klupskoj istoriji.

СТОНОТЕНИСЕРКЕ НОВОГ САДА ПО ШЕСТИ ПУТ ПОНЕЛЕ ТИТУЛУ ДРЖАВНОГ ПРВАКА: Шампионски пехар четврти пут заредом

ŠAMPIONKE Stonoteniserke Novog Sada sa trenerom Stojanovim FOTO: Z. Todorović

Novosađankama je trofej uručio Aleksandar Karakašević, predsednik Stonoteniskog saveza Srbije, u petak uveče pred meč pretposlednjeg kola domaćeg prvenstva između

Novog Sada i Domboša iz Malog Iđoša. Domaće stonoteniserke su trijumfovale 4:0 što je njihova deventaesta pobeda maksimalnim rezultatom u 20 odigranih utakmica, uz „partija količnik“ od 80 : 1. To  je do sada nezabeležen statistički podatak u istoriji ženskog klupskog stonog tenisa kod nas.

ŠURJANOVA ODLAZI U BERLIN

Sabina Šurjan (21), realizovala je najveći transfer u poslednjih dve decenije ženskog stonog tenisa. Ona je već potpisala ugovor na tri godine, po kojem je  popostala član Berlina, aktuelnog prvaka Evrpe.

- Iako je imala važeći ugovor sa Novim Sadom na još dve godine, u klubu smo odlučili da joj se na takav način zahvalimo za sve što je učinila za novosadski i srspki stoni tenis. Jer, takva ponuda, kao što je Sabina dobila od Berlina, dobija se jednom u sportskoj karijeri. Takođe, to je za naš klub priznanje i potvrda vrhunskog rada. Šurjanova je treća naša igračica posle, Ana Žofije- Fenjveši i Izabele Lupulesku, koja odlazi u najaču ligu u Evropi – kaže Fracile.

 

Uspeh su ostvarile Tijana Jokić, kapiten, Sabina Šurjan, Aneta Maksuti, Alina Zaharija, Radmila Tominjac i trener Slobodan Stojanov.  

- Stonoteniserke našeg kluba okreću se evropskim izazovima kada će kao šampionke Srbije učestvovati na završnom turniru Kupa Evrope sa još 11 evropskih klubova. Taj turnir biće odigran od 6. do 9. maja u Maloj dvorani „Spens-a“, čime se ujedno obeležava 40 godina od izgradnje tog objekta i organizacije Svetskog prvenstva u stonom tenisu.Titula je ubedljivo osvojena jer što mi na naš tim računamo 365 dana u godinai, pet kvalitetnmoih ighračica, a drugi imaju kbalitetnme timove, ali zbog kovida ne mogu uvek da računaju na igralice iz inostranstva. Naša snaga je što imamo u našem radu igračice sih 365 dana u godini. – kaže Dan Fracile, predsednik kluba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)