DROGBA PROTIV SUPERLIGE ZBOG ZVEZDE: "Pobedili su moj Olimpik, ali to je ono što fudbal čini najlepšom igrom"

Novosti online

21. 04. 2021. u 21:23

LEGENDA Čelsija i afričkog fudbala Didije Drogba pridružio se osudama pokušaja "puča" u fudbalu, a kao argument protiv Superlige naveo je i Crvenu zvedu i njenu titulu šampiona Evrope iz 1991.

ДРОГБА ПРОТИВ СУПЕРЛИГЕ ЗБОГ ЗВЕЗДЕ: Победили су мој Олимпик, али то је оно што фудбал чини најлепшом игром

Foto: EPA/printskrin/ilustracija

Drogba je karijeru gradio u Olimpiku iz Marselja koji je ostao "njegov" klub. Iako je navijač Olimpika to što je jedan klub iz istočne Evrope mogao da uzme trofej je za njega inspiracija!

- Plasman u viši rang, ispadanje, iznenađenja, to je ono što unosi emocije u igru. Zajedništvo igrača i navijača, to je ono što čini igru lepom. Mala Grčka pobedi veliki Portugal pre nekoliko godina, Crvena zvezda pobedi moj Olimpik Marsej, čak i kada Lester vredno radi kako bi osvojio Premijer ligu ispred "velike četvorke", to je ono što čini fudbal prelepom igrom", dodao je Drogba, koji ne želi da ovakve stvari prestanu da se događaju.

- Zamislite kada sve ovo ne bi bilo moguće, jer timovi ne bi mogli da se sastanu iako igraju istu igru. To je diskriminacija, drago mi je što ovo projekat nije ostvaren zbog dobrobiti fudbala - napisao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba