VLAHOVIĆ JURI HALANDA: napadač Fiorentine stiga od o16. gola u sezoni

Novosti online

21. 04. 2021. u 19:56

FANTASTIČAN golgeterski niz Dušana Vlahovića u 2021. nastavljen je i na prvenstvenom gostovanju Fiorentine u Veroni gde su praktično rasterani svi "sivi oblaci" kluba iz Firence oko opstanka u Seriji A.

ВЛАХОВИЋ ЈУРИ ХАЛАНДА: нападач Фиорентине стига од о16. гола у сезони

FOTO: AP

Gol sa bele tačke u finišu prvog dela igre bio je Vlahovićev 16. u sezoni, a 14. od početka godine, čime se dodatno učvrstio na drugom mestu liste strelaca fudbalera mlađih od 21 godine na Starom kontinentu u ligama "petice".

Na prvom mestu je i dalje neprikosnoven Norvežanin Erling Haland sa 23 postignuta gola, dok je iza Vlahovića na trećem mestu napadač Sosijedada Aleksandre Isak sa 13 preciznih "hitaca". Nestvarna sezona u kojoj Vlahović hipotetički može i do prvog mesta, što ipak ne deluje realno, podigla mu je tržišnu vrednost na 25 miliona evra i jasno je da će "viola" imati pakleno težak posao da ga posle juna zadrži u svojim redovima.

Koliko se u Evropi ceni ono što Vlahović radi u, ruku na srce, prosečnom timu Fiorentine dovoljno govore nedavne reči legendarnog italijanskog napadača Kristijana Vijerija.

- Mislim da je posle Halanda i Mbapea jedan od najjačih na kontinentu. Da li se sećate gola koji je postigao protiv Intera? Meni je još uvek pred očima. Ima snagu, tehniku, kvalitet, dobro igra nogama, kao i svi Srbi, koje zovu Brazilcima sa istoka. Da sam na mestu čelnika Borusije Dortmund, prodao bih Halanda i kupio Vlahovića. Pravi je igrač, jedan od najboljih igrača u svom uzrastu, to sam govorio i na početku sezone kada nije bio na terenu - oduševljen je Vijeri.

Sjajnom golgeterskom učinku u ovoj sezoni Vlahović je pridodao i dve asistencije, a poslednja je stigla upravo u utorak uveče protiv Verone kada je Kaseresu omogućio da u 65. minutu duplira prednost Fiorentine (završeno 2:1).

TOP 5

1. Erling Haland (Borusija D.) 23

2. Dušan Vlahović (Fior) 16
3. Aleksandre Isak (Sosijedad) 13
4. Amin Guiri (Nica) 12
5. Mojze Kin (Everton) 12
*Golovi igrača do 21 godine u ligama "petice"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a