KRAJ FUDBALA KAKVOG MI PAMTIMO: Nema više Lige šampiona, kreće Superliga za bogate

Novosti online

19. 04. 2021. u 08:11

Fudbalski zemljotres je zatresao Evropu i tlo se još dugo neće smiriti, 12 klubova se otcepilo od Lige šampiona i udruženja evropskih klubova i napravilo svoje takmičenje, za koje se već zna i kada će početi i kako će izgledati.

КРАЈ ФУДБАЛА КАКВОГ МИ ПАМТИМО: Нема више Лиге шампиона, креће Суперлига за богате

Ilustracija sport Foto Dephositos

Svih 12 osnivača objavilo je posle ponoći zajedničko saopštenje u kojem je objašnjeno kako će izgledati takmičenje u kojem će igrati sledeće sezone! 

Superliga je već formirana i ovo je sve što bi trebalo da za sada znate o njoj:

U takmičenju će učestvovati 20 timova - 15 osnivača (preostala tri će tek biti saopštena) i još pet klubova koji će moći da se svake sezone kvalifikuju za Superligu.

Utakmice će biti igrane sredinom nedelje, jer klubovi ne žele da ruše i domaća prvenstva. "Nastaviće da se takmiče u domaćim ligama i sačuvaće tradicionalni prvenstveni kalendar, koji ostaje srž klupskog fudbala", navedeno je.

Sezona će počinjati u avgustu, u dve grupe od po 10 timova, koji će igrati svako sa svakim, kod kuće i u gostima. Po tri tima iz obe grupe automatski će se kvalifikovati za četvrtfinale, a četvrtoplasirani i petoplasirani igraće 'plej-of' za preostala dva mesta.

Od četvrtfinala će biti igrano u sistemu sa po dve utakmice sve do finala u maju, kada će šampion biti određen u jednom meču na neutralnom terenu.


Prema trenutnom planu, nedugo posle pokretanja takmičenja za fudbalere, krenuće i žensko takmičenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a