SRBIJA PRE ALBANIJE I FRANCUSKE: Majka Albanka, on rođen u Lionu, a Ilić mu ispunio san da obuče dres orlova

Novosti online

16. 04. 2021. u 10:57

MLAĐA omladinska reprezentacija Srbije (U18) koju vodi selektor Saša Ilić imaće dve provere sa vršnjacima iz Bosne i Hercegovine u Zenici, 20. i 22. aprila.

СРБИЈА ПРЕ АЛБАНИЈЕ И ФРАНЦУСКЕ: Мајка Албанка, он рођен у Лиону, а Илић му испунио сан да обуче дрес орлова

Foto: Printskrin

Selektor Ilić pozvao je 20 igrača, prvi put dres Srbije oblače naši talenti iz dijaspore, Dejan Kuzmanović koji nastupa za Monako i Nikola Motika, fudbaler Bajerna iz Minhena.

Mladi Kuzmanović nije krio koliko bi voleo da nastupa srpski nacionalni tim iako mu je majka rođena u Albaniji, a on Lionu. Želja će da mu se ostvari i to veoma brzo.

"I baba i deda su mi Srbi, a otac rođen u Francuskoj. Odrastao sam sa roditeljima iz različitih kultura i zemalja. U krvi sam ipak Srbin, iako sam odrastao kao Francuz. Ponosan sam na svoje korene i bila bi mi čast da igram za Srbiju”, pričao je Kuzmanović za sajt Monaka. 

Poziv su dobili i Darko Ilić (Fortuna Dizeldorf), Mihail Stefanović (Cirih), Andrej Trifunović (Cirih) i Mateja Milovanović (Ajaks), ali zbog situacije sa koronom i molbe klubova da ne dolaze zbog rizika koji postoji (termin nije u programu UEFA i klubovi nemaju obavezu da puste igrače), Savez im je izašao u susret i oni će biti uz saigrače iz reprezentacije na nekoj od budućih akcija.

Na spisku selektora Saše Ilića za dva meča sa BiH nalaze se: golmani Lazar Kaličanin (Čukarički), Mateja Premović (Metalac), odbrana Dejan Kuzmanović (Monako), Mateja Stašević (Partizan), Viktor Radojević (Crvena zvezda), Vukašin Đurđević (Rad), Luka Drobnjak (Vojvodina), Stefan Leković (Crvena zvezda), sredina terena Ignjat Brajić (Grafičar), Nikola Motika (Bajern), Uroš Miladinović (Čukarički), Nemanja Trifunović (Partizan), Đorđe Gordić (Mladost), Uroš Kabić (Vojvodina), Luka Laban (Napredak), Matija Gluščević (Grafičar), napad Vanja Vlahović (Partizan), Mihajlo Ivanović (Vojvodina), Mihajlo Spasojević (Čukarički) i Marko Lazetić (Grafičar).


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri